Gebundelde krachten in Eventplatform proberen duidelijkheid te krijgen over nieuwe maatregelen

29-09-2020 - EVENEMENTEN CORONA - De afgekondigde nieuwe corona-maatregelen van 28 september laten de Nederlandse evenementenbranche wederom met vraagtekens achter. Dit keer omdat de regionale veiligheidsregio's in hun noodverordeningen uitzonderingen mogen aankondigen. Het Eventplatform is drukdoende om duidelijkheid te krijgen. Op welke termijn de verschillende regio's die duidelijkheid verschaffen is nog niet geheel zeker, maar de hoop wordt uitgesproken dat dit binnen 24 uur helder is.

Het Eventplatform, waar de diverse brancheorganisaties gezamenlijk in optreden, laat op haar Facebook pagina het volgende weten: 'Hoewel bepaalde maatregelen helder zijn beschreven, is op dit moment nog niet exact duidelijk of en zoja welke wijzigingen er zijn voor onze branche. Enkele uitzonderingen van bijeenkomsten die wel door kunnen gaan, al dan niet met toestemming van de Veiligheidsregio, worden wel benoemd, maar het is nu wachten op de Noodverordeningen en verder overleg met Veiligheidsregio’s om meer duidelijkheid te krijgen. Uiteraard zijn we als Eventplatform hard aan de slag om de benodigde duidelijkheid te krijgen en op eenvoudige wijze beschikbaar te maken.'

Amsterdam al pijnlijk duidelijk...vooralsnog 
In Amsterdam lijkt burgemeester Halsema al wel tot een pijnlijke duidelijkheid te komen:

Een woordvoerder van Halsema heeft aan AT5 en de Telegraaf al laten weten dat er vooralsnog geen uitzonderingen op de maximaal 30 personen komt, ook niet voor grote culturele instellingen als theaters en bioscopen. Ondanks die voorlopige afkondiging in Amsterdam wordt er wel gesproken over een eventuele gezamenlijke lijn voor ontheffingen voor culturele instellingen. Tegelijkertijd is dus het Eventplatform drukdoende om duidelijkheid te krijgen voor eventlocaties waar zakelijke evenementen plaatsvinden.  

Ondertussen zoekt ook een aantal evenementenlocaties zelf contact met de eigen veiligheidsregio, zo laat Jaarbeurs op haar website weten

Tijdens de persconferentie op 28 september 2020 heeft de overheid aangescherpte maatregelen bekend gemaakt. Het maximum aantal personen dat per ruimte aanwezig mag zijn is bijgesteld naar 30. Heb je een evenement gepland bij Jaarbeurs? 

Kan mijn congres, vergadering of bijeenkomst wel doorgaan?
Dankzij de maatregelen die we hebben getroffen en de ruimte die we hebben, verwachten wij nog steeds grotere groepen mensen te mogen ontvangen voor beurzen, congressen, vergaderingen en andere bijeenkomsten, ook met meer dan 30 personen. Daarvoor heeft Jaarbeurs een ontheffing nodig van de veiligheidsregio, we verwachten deze in de loop van de dag te krijgen.

Kunnen beurzen gewoon doorgaan?
Beurzen vallen onder de zogenaamde doorstroomlocaties, waarvoor ook een uitzondering geldt op de 30 personen-regel. Ook beurzen kunnen naar verwachting gewoon doorgaan en ook daar verwachten we snel duidelijkheid over te krijgen.

Gisteren publiceerde Rijksoverheid.nl de regels volgens de letter van de maatregelen. Die afkondiging met dus nog grote onduidelijkheid voor onze branche kun je hier teruglezen. 

 

>> HOUD EVENTBRANCHE.NL IN DE GATEN VOOR UPDATES

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners