Freelance+eventprof+verwacht+in+2021+geen+werkzaamheden+in+eventbranche+op+te+kunnen+pakken
Nieuws

Freelance eventprof verwacht in 2021 geen werkzaamheden in eventbranche op te kunnen pakken

FREELANCE EVENT PROFESSIONALS - Een harde conclusie, die een reeel beeld geeft van de strijd en flexibiliteit van freelance eventprofessionals. Uit onderzoek van de Vereniging Voor Freelance Event professionals (VVFE) blijkt dat de freelance eventprofessionals in 2021 hoopt op 60 procent van de omzet te komen, maar dan vooral omzet uit andere sectoren. 'We kunnen naar aanleiding van deze enquête concluderen dat de Freelance Event professional niet verwacht zijn werkzaamheden binnen de sector op te kunnen pakken in 2021.'

De VVFE heeft in januari 2021 voor de tweede keer een enquête uitgeschreven onder haar 522 leden. Ditmaal met een respons van 47%, wederom een zeer bruikbaar resultaat. Deze enquête is gemaakt om een beeld te krijgen van de Freelance Event Professional na tien maanden corona crisis. Een aantal uitkomsten op een rij:

 • We kunnen naar aanleiding van deze enquête concluderen dat de Freelance Event professional niet verwacht zijn werkzaamheden binnen de sector op te kunnen pakken in 2021.
   
 • Daarentegen is de Freelance Event professional een stuk positiever over 2022.
   
 • De generieke steunmaatregelen zijn voor 65% van de achterban niet toegankelijk.


   
 • 46% Procent van de ondervraagden is begonnen met bij of omscholing. Hieruit blijkt dat de Freelance Event professional niet stil wil blijven zitten.
   
 • Uit de cijfers blijkt ook dat de behaalde omzet uit 2020 merendeels behaald is uit andere werkzaamheden, buiten de cultuur- en evenementensector.
   
 • De prognose voor de behaalde omzet voor 2021 is iets positiever dan voor 2020 maar nog steeds slechts 60% van 2019. Deze omzet verwacht men voor een groot gedeelte buiten de sector te behalen.


Om ervoor te zorgen dat er geen volledige leegloop aan kennis en knowhow van de sector plaatsvindt, zal gekeken moeten worden hoe de Freelance Event professional ondersteund kan worden om niet blijvend uit de cultuur- en evenementensector te verdwijnen. 

Over VVFE
De Vereniging Voor Freelance Event professionals (VVFE) komt op voor de belangen van de zelfstandige professionals werkzaam in de evenementensector. De VVFE is opgericht als reactie op de corona crisis.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.