Fontys+Eindhoven+wint+Student+EventGame+2010
Nieuws

Fontys Eindhoven wint Student EventGame 2010

De Marketing Management-studenten van Fontys Hogeschool Eindhoven hebben deze week de Student EventGame 2010 gewonnen. De groep studenten van de Hogeschool voor de Kunsten uit Utrecht kreeg een eervolle vermelding.

Dit jaar deden zeven hogescholen mee aan de Student EventGame van het Genootschap voor Eventmanagers. De Student EventGame stond dit jaar in het teken van Fight cancer, een eigenzinnig label van KWF Kankerbestrijding.

Het winnende team bedacht een concept met als thema Join the Fight - Pay it Forward. De studenten bedachten een online-keten, waarbij ieder doorgestuurd smsje geld oplevert, maar ook aangeeft dat jij ook achter het goede doel staat. De winnen groep legt zelf uit: 'Een initiatiefnemer start zijn keten online door zijn/ haar foto te uploaden en twee nieuwe personen te overtuigen om mee te vechten tegen kanker. Door ‘Fight aan’ + de code van de initiatiefnemer te sms’en wordt €1,- overgemaakt naar Fight cancer. De volgende twee personen doen hetzelfde, waardoor een keten ontstaat. De ‘volgers’ die de sms doorsturen, krijgen van Fight cancer een reactie terug per sms-bericht, waarin Fight cancer hen bedankt voor de donatie en inzet. Tevens geeft Fight cancer de deelnemers een link met een persoonlijke actiecode, waarmee zij een foto van zichzelf kunnen uploaden in de keten. Deze keten is te vinden op de website van Fight cancer.'


Team Fontys Eindhoven
Begeleiders: Angelique van Vucht en Gilbert de Laat
Studenten:  Tymen Bailey, Marieke Dirks, Inge Donkers, Ralph van Essen, Lieke Hulsen, Marieke Leenders, Martijn Ossel, Priscilla Vermeegen, Rik van der Vloet en Anouk Bounin.
 
Jury
De vakjury, bestaande uit Bram Nauta (Nauta evenementen communicatie), Bas de Groot (De Zeilcompagnie), Nora van Warmerdam (Van der Meulen Business Events), Natasja Kesteloo (Noordplan BV), Lenneke Pronk (Fight cancer) en Iris Kleijn (Fight cancer), waren unaniem in hun besluit.

In de Stenden hogeschool deden in totaal zeven scholen mee:
- Stenden hogeschool
- INHolland Haarlem
- HvA/HES
- Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
- Saxion Hospitality Business School
- NHTV
- Fontys Hogeschool Marketing Management Eindhoven 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.