Fieldtrip naar “Europe’s best kept secret” : de Faeröer eilanden

06-07-2018 - Op uitnodiging van Visit Faroe Islands sloot EventBranche aan voor een famtrip naar deze archipel, gelegen in de Noordelijke Atlantische Ocaan. In het EventBranche magazine las u al over deze unieke bestemming voor zakelijke evenementen. Lees hier het volledige verslag.


Klik op bovenstaande foto om het artikel te lezen zoals deze in het EventBranche magazine is verschenen.  

Op nog geen 3 uur vliegen is een onvoorstelbaar ruig en ongerept landschap te vinden. Deze eilandengroep wordt door wereldreiger Floortje Dessing als één van de meest bijzondere reisbestemmingen benoemd maar is nog lang niet bij iedereen bekend. Niet voor niets wordt de Faeröer ook wel liefkozend Europe’s best kept secret genoemd. Langzaamaan wordt deze parel prijsgegeven, maak kennis met de Faeröer eilanden en zijn mogelijkheden voor incentives en zakelijke evenementen.

Na een vlucht via Kopenhagen wordt de landing ingezet. Het vliegtuig zakt onder het wolkendek. Schimmen van grillige bergen oprijzend uit de zee worden langzaam zichtbaar. Kleine kleurrijke huisjes met gras bedekt liggen verspreid over de glooiende groene oppervlakten. Een ruige zee slaat tegen de rotsen, mensen lijken nietig en de natuur overheerst. Terwijl het zicht op de eilanden beter wordt, wordt het stiller in het vliegtuig. Is dit echt?

Op het kleine vliegveld ervaar je direct een ander tempo. Rust en ruimte, niet alleen om je heen maar ook in je gedachten. Onderweg naar het eerste uitkijkpunt wisselen zon, mist en regen elkaar af. Een regenboog tekent zich af tegen de bergen. Af en toe een gure windvlaag in een verder aangenaam klimaat. Zongarantie heb je niet op de Faeröer eilanden, maar wel heb je de garantie dat het landschap een diepe indruk gaat achterlaten. De natuur is dé bezienswaardigheid van het eiland. Het eerste uitzichtpunt is bereikt, de taxi parkeert midden op de weg (dat kan hier prima aangezien er weinig auto's rondrijden ) en onderstaand beeld is wat we te zien krijgen. 
Naast rust & ruimte ook actie!
Als het even kan, neem dan het hele gezelschap mee in een helikoptervlucht. Als het weer mee zit is dit echt adembenemend mooi. Meteen de eerste dag, een prachtig heldere dag, vlogen wij op grote hoogte over de majestueuze kliffen. De helicopter is een vervoersmiddel die ook door de lokale bevolking gebruikt wordt als transport. Ondanks dat het reisgezelschap voor deze famtrip uit veel ervaren reizigers bestaat, liet deze vlucht over de adembenemende natuur niemand ongeroerd.  

Het ruige landschap leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten. Denk aan een hike van hut naar hut door het boomloze landschap langs de kliffen. Ga abseilen, kajakken, spring van rotswanden, zwem in één van de vele grotten of vlieg over de golven met een ribboat. De ribboat is in dit ruige landschap een enorme aanrader. Onderstaand filmpje geeft een korte indruk. Het weer zat niet bepaald mee, het was op zijn zachtst gezegd; ellende, maar desondanks ontzettend gaaf. 

 

 

Abseilen en Ziplinen 

Abseilen kan je over de hele wereld doen denk je misschien, maar op de eilanden dient het een ander doel. De bevolking laat zich namelijk van de kliffen afzakken op zoek naar eieren van zeevogels op de steile rotswanden. Zo moest ook het gezelschap van deze fieldtrip er aan geloven. 
‘Jaw- dropping’ decor voor zakelijke bijeenkomsten
De faciliteiten voor de zakelijke markt zijn op de eilanden perfect in orde. Vergader met zicht op de haven, netwerk op de rand van een klif of kom samen tijdens een conferentie in Tórshavn, de hoofdstad van de eilanden. De perfecte combinatie voor een incentive is het afwisselen van inspanning en ontspanning. Daar leent het land zich uitstekend voor, alles kan hier met het schilderachtige landschap als decor. Ben Gosman, eigenaar van FreeStyle Incentives, ziet ook het potentieel van de eilanden: ‘De MICE business is groeiende op de eilanden en ze staan hier open voor new business. De Faeröer eilanden zijn een fantastische bestemming met een ruige en wilde natuur.’
 

Vers en duurzaam dineren
De lokale bevolking leeft op de eilanden voornamelijk van de visserij. Kies één van de sfeervol ingerichte restaurants in de kleine havens voor de verse visgerechten.

 


 

Er wordt duurzaam omgegaan met de producten die zij uit de natuur verkrijgen. De producten worden na de vangst direct op de markt bewerkt en verkocht. 

 Zo wordt ook de wang van een vis gegeten en van een schaap wordt ook het vlees van de kop gegeten. Dat de Faeröers je ook graag thuis verwelkomen blijkt uit het warme welkom bij Anna and Óli. Zij serveren in hun eigen woonkamer een typisch Faeröers 5-gangen diner bestaande uit lokale lekkernijen. Waaronder veel verse vis, lamsvlees en een dessert met rabarber. 

De Faeröerse uitdrukking "heimablídni", vrij vertaald “thuisgastvrijheid” gaat bij de Faeröers zeker op.

Kennis overdracht 
Tijdens deze fieldtrip verzorgden spelers uit de Nederlandse MICE branche een lezing. Zo sprak Ben Gosman (Free Style Events) de lokale partijen toe aan de hand van zijn boek Cavemen Never Do Business. Rick Claus (Claus Park Selection ) sprak over MICE & Sales aan de hand van pakkende voorbeelden. Roger Schreurs ( Loco Enzo Business Events)  gaf een inspirerende lezing over spraakmakende incentives. 

Wat vindt Roger Scheurs van de Faroer eilanden en wat kan hij vertellen over de ontwikkelingen binnen de incentive branche? 

Ook sprak EventBranche met Rick Claus, eigenaar en directeur van Claus Park Collection. Claus Park Collection bestaat uit drie evenementenlocaties in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp. 
Lees ook:
Claus Park Collection presenteert nieuwe zalen The Farmhouse est. 1858 en IJzeren Frits 
Courtyard Amsterdam Airport breidt uit met 111 hotelkamers

 


Durf je jezelf en je klanten uit te dagen met een avontuurlijke reis in een mystiek landschap? Kies dan voor de Faeröer eilanden!

 

Foto's: by Fotostudio / Finnur Justinussen & Lisanne Wolterink 
 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners