Fieldlab Evenementen: negatieve sneltest uitslag als voorwaarde tot toegang van evenement?

16-12-2020 - EVENEMENTEN CORONA - Waar na 19 januari testevenementen in de agenda staan, maakt Fieldlab Evenementen nu snel stappen. Zo komt het Fieldlab deze week met een video over hoe de uitslag van een sneltest via een app en QR-code op locatie tot veilige toegang op een evenement kan leiden...

Het lijkt weer een stap in de richting van evenementen. Fieldlab Evenementen en Stichting uNLock hebben een praktijktoets uitgevoerd om digitale Covid-19 testuitslagen uit te geven en te verifiëren op echtheid. Deze digitale Covid-19 testuitslagen kunnen in de toekomst worden ingezet bij de toegangscontrole van evenementen. Hiermee kunnen evenementen worden georganiseerd waarbij bijvoorbeeld de 1,5 meter regel kan worden losgelaten omdat alle bezoekers vlak voor het evenement negatief hebben getest op Covid-19.

Lees ook:

Overheid plant Fieldlab evenementen in vanaf januari 2021

20-11-2020 ...aan de doorontwikkeling van de teststrategie: “In januari 2021 kan in dit spoor –zodra we op het niveau “waakzaam” zijn aangekomen - en na beoordeling door het RIVM geëxperimenteerd worden met fieldlabs evenementen.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners