Festivalorganisator ID&T en verzekeraars schikken in zaak rondom miljoenenschade door corona

07-09-2020 - EVENEMENTEN CORONA VERZEKERING - ID&T en de verzekeraars NN (Nationale Nederlanden) en REAAL zijn tot in de schikking gekomen in de zaak rondom de grote schade die de festivalorganisator leed door de maatregelen rondom het corona-virus. Eerder werd ID&T al in het gelijk gesteld dat schade door annuleringen gedekt moest worden. De verzekeraars gingen in hoger beroep en kwamen uiteindelijk tot een schikking.

Diverse media berichten over de schikking, maar een bedrag wordt niet genoemd. NOS.nl berichtte als volgt:

ID&T, bekend van grote festivals als Mysteryland en Awakenings, stapte naar de rechter, omdat het bedrijf door afgelastingen veel schade heeft geleden. De rechter bepaalde vorige maand dat de organisator een voorschot van 1,3 miljoen euro tegemoet kon zien, waarop de verzekeraars in hoger beroep gingen. De partijen zijn er nu alsnog samen uit gekomen. Over het overeengekomen bedrag doen ze geen uitspraken.

FD.nl ging iets dieper in op de zaak:

ID&T heeft een annuleringsverzekering bij NN, Reaal, Amlin en Chubb, maar de verzekeraars wilden het coronavirus hierin uitsluiten als geldige reden voor annulering. De rechter wees deze uitsluiting af en bepaalde dat de verzekeraars ID&T een voorschot van €1,3 mln moesten betalen voor geleden schade. Hierop kondigden de verzekeraars aan in hoger beroep te gaan. ID&T zegt na de schikking met NN en Reaal binnenkort met Amlin en Chubb gesprekken te beginnen en verwacht ook met deze twee tot een vergelijk te komen.

De annuleringsverzekering van ID&T, het bedrijf dat naar eigen zegge in een half jaar corona ruim 11 miljoen euro schade opliep, was naast NN en REAAL ook ondergebracht bij Amlin en Chubb. Zij wilden corona uitsluiten als geldige reden voor annulering. In een eerste zaak bepaalde de rechter dat er een voorschot moest komen van 1,3 miljoen euro voor ID&T. 

ID&T heeft een annuleringsverzekering bij NN, Reaal, Amlin en Chubb, maar de verzekeraars wilden het coronavirus hierin uitsluiten als geldige reden voor annulering. REAAL en NN zijn samen met de organisator dus tot een schikking gekomen en gesrpekken met Amlin en Chubb moet uiteindelijk tot een zelfde uitkomst leiden.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners