Festival+van+tienduizenden+bezoekers%3F+Het+kan+met+1000+mini%2Dfestivals+van+30+bezoekers%2E%2E%2E
Nieuws

Festival van tienduizenden bezoekers? Het kan met 1000 mini-festivals van 30 bezoekers...

FESTIVAL CORONA - Dat creativiteit in deze tijd meer dan ooit een basisvoorwaarde is om live events te organiseren is een waarheid als een koe. Straks vanaf 1 juni is er weer wat mogelijk. Kleinschalig, maar toch. Lecker Doen wil zelfs een poging wagen voor een groot festival, verdeeld in duizenden kleine bijeenkomsten met 1,5 meter afstand.

THE GOAL
Met 50.000 man feesten op 13 juni. Pardon?
Nu de hele festivalscene volledig op zijn gat ligt, ontstaan er kansen voor een nieuwe manier van samenkomen. Nederland staat wereldwijd bekend als festival walhalla en zet al jaren de trend wanneer het aankomt op grootschalig entertainment en daarmee het samenbrengen en verbinden van mensen. In tijden waarin deze verbinding vervaagd, wordt hard gezocht naar nieuwe mogelijkheden om te voorzien in deze behoefte. Lecker Doen gaat de uitdaging aan!
 
Decentraal Festival
Een festivaltent met 15.000 man kan niet meer. Hoe brengen we dan toch zoveel mensen bij elkaar? “Decentraal” en “Self regulated” vormen de sleutelwoorden voor de opzet van het festival.  De organisatie werkt hard aan een nieuw format van samenkomen. Een ‘normaal’ grootschalig event organiseren kan niet. Maar wat nou als er 1000 kleine festival bubbels worden gecreëerd door groepen bezoekers van 10, 20 of 30 man?
 
Draai het om
Organisatoren Richard Wolters en Bas van Eijk draaien het bestaande festivalconcept helemaal om. De artiest vliegt de wereld niet over om voor de bezoekers op het toneel te verschijnen, maar performt vanuit een lokale studio met een klein publiek. Via een livestream nemen festivalbezoekers deel aan het programma.
 

  • Hoe is dit anders dan andere livestreams?

Interactief programma maken. Denk aan; speedbingo, 1,5 meter twister, karaoke show, livestreams van feestgangers mixen en meer.

  • Bepaal zelf wat kan.

Pas de festival bubbel aan op de huidige regelgeving. Beschikken festivalbezoekers over een grote tuin en ruimte voor een festival voor 10 man dan moedigt de organisatie ze aan om dit te doen. Bezoekers nemen hun eigen geluid mee en kunnen de livestream afspelen van hun telefoons.

  • Samen dansen op dezelfde muziek.

Dit is een van de dingen die een festival voor velen zo tof maakt. Door gezamenlijk in te tunen op hetzelfde programma en dit mee te nemen naar een favoriete plek, zoals een park, kan dit alsnog plaatsvinden. Tientallen festivalbubbels in hetzelfde park, met dezelfde live-sets, dansen op je favoriete dj’s.. Zou het...??
 
Meedoen?
Wil jij bij de editie op 13 juni zijn, meld je dan aan via leckerdoen.nl en verzeker jezelf van een plekje

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.