Faber Audiovisuals over Volvo Ocean Race: 'dit is een teameffort van het hele bedrijf'

29-06-2018 - Vorig weekend vond de officiele finish van de Volvo Ocean Race, de langste en zwaarste zeilrace ter wereld, plaats in Den Haag. Faber Audiovisuals was als officiele AV race supplier gedurende 9 maanden verbonden aan dit event. Jeroen Jongenelen, International Sales Director bij Faber Audiovisuals, geeft ons een kijkje achter de schermen van een onvergetelijk sportmoment.

De Volvo Ocean Race 2018 doet 12 havens aan van over de hele wereld. Gedurende de hele race reist Faber Audiovisuals met drie man sterk de wereld over om de Village Experience met twee identieke videosets te ondersteunen. De Village Experience vormt een centraal platform, waar videoschermen bezoekers op meeslepende wijze meenemen op zee.

'Alle materialen worden per boot naar elke locatie getransporteerd. Daarom hebben we een tweetal sets nodig, die afwisselend worden ingezet. Terwijl set 1 in Alicante wordt gebruikt, reist set 2 naar Lissabon. Set 1 gaat vervolgens weer naar Kaapstad, enzovoort.’

Ook wordt met de Race Experience een kijkje geboden in de diverse compartimenten van een boot en biedt de door Faber Audiovisuals verzorgde apparatuur praktische informatie over de duurzaamheidscampagne van de race ‘Turn the Tide on Plastic’. Jongenelen: ‘Wij verzorgen de projectie, de LED-schermen, de aansturing, licht en geluid.’De Volvo Ocean Race is letterlijk en figuurlijk een global event. Er is geen andere sport die de wereld als speelveld gebruikt. Eén van de grootste uitdagingen voor Faber waren de inzet van mensen wereldwijd én het verpakken van de volledige videosets om over de wereld te kunnen reizen. Het Amerikaanse moederbedrijf van Faber Audiovisuals, NEP Worldwide Network, heeft hierin een uitstekende bijdrage geleverd.

‘De veelzijdigheid van onze apparatuur en onze kennis, waardoor wij in kant-en-klare oplossingen kunnen meedenken, is reden geweest voor de organisatie om Faber Audiovisuals te selecteren. We zijn een wereldwijde speler, waardoor wij gemakkelijk op verschillende continenten kunnen acteren.’De finish locatie van de Volvo Ocean Race is tot nu toe altijd in Zweden geweest maar dit jaar is de eindfinish voor het eerst in de historie in Den Haag. ‘Voor ons een groot voordeel want we hebben al het materiaal lokaal beschikbaar. Alles wat daar aan paviljoens gebouwd wordt voorzien wij van video en av-materialen. Daarnaast is er een awardsnight in het World Forum waar de diverse prijzen worden uitgereikt aan de teams. Ook daar zorgen wij ervoor dat alles op audiovisueel vlak perfect verloopt.'

Voor ons is dit project echt een teameffort van het hele bedrijf; de mensen op de vloer zijn voor ons van cruciaal belang. Ten eerste zorgen zij ervoor dat wat is aangeboden ook gerealiseerd wordt. Maar daarnaast zijn zij ook het visitekaartje van Faber naar de wereld. Want je kunt de beste apparatuur hebben, maar als je geen goeie mensen hebt kom je niet ver. Wij zijn ontzettend trots op onze mensen en het feit dat wij als officiële leverancier verbonden zijn aan dit project’, aldus Jeroen Jongenelen, International Sales Director bij Faber Audiovisuals.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Faber Audiovisuals

  Faber Audiovisuals is een snel groeiend, toonaangevend bedrijf op de Europese verhuurmarkt van LED-schermen en in de...
 2. Pronorm

  Pronorm is als audiovisuele dienstverlener leidend op het gebied van urban experiences.
 3. Bijman Audiovisueel

  Bijman Audiovisueel verzorgt licht- beeld- en geluidstechniek voor corporate events. Met grote zorg en aandacht...
 4. Fabulous Rental

  Fabulous Rental is uw complete audiovisuele partner voor al uw events.
 5. ACS audiovisual solutions

  ACS audiovisual solutions is een toonaangevende leverancier van tijdelijke audiovisuele faciliteiten voor hotels,...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners