EventTrends 2019 in de praktijk: Next Level Bewustzijn door National Geographic

24-05-2019 - #EVENTTRENDS2019 - De #EventTrends2019 reizen aardig rond door Europa en in Nederland zien we de voorspelde ontwikkelingen terug in eventcampagnes. Dit keer de EventTrend Next Level Bewustzijn. National Geographic start in Nederland namelijk een multimediale campagne: Stop met Plastic. De motor van die campagne is het evenement City Clean-Up.

Op zaterdag 1 juni start National Geographic in 3 steden de campagne ‘Stop met Plastic’ in de steden Den Haag, Nijmegen en Zwolle. In Den Haag vindt de aftrap plaats vanaf het Museon, nabij de dolfijn, van kunstenaar Peter Smith, gemaakt van gerecycled plastic. Met City Clean-Ups verspreid over Nederland, een online Plastic Plan en veel aandacht op TV en in magazines geeft National Geographic aandacht aan de jaarlijkse campagne ‘Stop met Plastic’. De maand juni staat in het teken van de strijd tegen wegwerpplastic.

City Clean-Ups in Den Haag, Nijmegen en Zwolle
Waar het Plastic Plan helpt wegwerpplastic te verminderen, zijn er Clean-Ups om plastic te verwijderen. Na het succes van de Beach Clean-Ups in Zandvoort en Scheveningen vorig jaar, organiseert National Geographic in juni City Clean-Ups in Den Haag (1 juni), Nijmegen (15 juni) en Zwolle (30 juni). Iedereen die mee wil doen kan zich kosteloos aanmelden via natgeo.nl/stopmetplastic.

 

 

 

9 miljard kilo plastic
Een dode walvis met 80 plastic tassen in de maag, containers vol plastic in de Waddenzee, een plastic zak op 11km diepte in de Marianentrog… Keer op keer worden we geconfronteerd met de schadelijke gevolgen van plastic vervuiling. Jaarlijks belandt 9 miljard kilo plastic in de oceaan – en dat terwijl veel producten, zoals rietjes en plastic tasjes, makkelijk te vervangen zijn. National Geographic moedigt daarom mensen wereldwijd aan om op Stopmetplastic.nl een eigen Plastic Plan te maken waarin staat welke wegwerpproducten je niet meer wilt gebruiken.

National Geographic campagne
De campagne heeft vele invalshoeken. Presentator/tekstschrijver Harm Edens is dit jaar ambassadeur van ‘Stop met Plastic'. Edens is duidelijk over zijn motivatie: “Het bewustzijn over wegwerpplastic is de laatste tijd behoorlijk toegenomen. Toch hoor je nog vaak ‘laat ze in China of Indonesië maar beginnen’ terwijl we ook hier omringd zijn door wegwerpplastic. Als ambassadeur draag ik graag uit wat we in ons eigen leven kunnen doen om te stoppen met plastic.” De campagne wordt daarnaast ondersteund door onder anderen EU-vicepresident Frans Timmermans, Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe, FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen en fotograaf Sacha de Boer. Het tijdschrift National Geographic Junior heeft presentator Buddy Vedder en dierenwetenschapper Sterrin gevraagd om de boodschap . Vedder won eerder dit jaar de Zapp-award voor beste jeugdpresentator en Sterrin toerde het land door met ‘De Grote Reptielenshow’. ‘Stop met Plastic’ is in juni prominent aanwezig in alle kanalen van National Geographic.

Bron: Foto: https://www.nationalgeographic.nl/stop-met-plastic/2019/05/strijd-mee-tegen-wegwerpplastic

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. ID310

  Creative event agency ID310 uit Utrecht ontwikkelt creatieve concepten en produceert unieke events voor merken en...
 2. Bureau voor Evenementen

  Bureau voor evenementen is een nononsense evenementenbureau die haar tijd vooruit is. Het goede van traditionele...
 3. Tio University of Applied Sciences

  Wil jij ook evenementen organiseren? Word een talent in het organiseren van evenementen met de hbo-opleiding Hotel-...
 4. Zento bureau voor impact

  Zento is hét eventbureau van Zuidwest Nederland. Onze events vertellen verhalen, prikkelen zintuigen en weten vooral...
 5. Markant Outdoorcentrum

  Een Bedrijfsfestival of sportief evenement bij Markant Outdoorcentrum. Kom gegarandeerd met mooie verhalen thuis!

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners