EventTrend+2019%3A+De+groeten+met+moeten%21
Nieuws

EventTrend 2019: De groeten met moeten!

Ieder jaar komt EventBranche.nl traditie getrouw met de belangrijkste trends voor 2019. Daarbij blikken we vooruit en kijken we naar de ontwikkelingen die het vak van eventmarketing en live communicatie richting gaan geven. Dit keer #EventTrends2019 - 4: De Groeten Met Moeten!

Als er één ontwikkeling is die we komend jaar overal terug zullen zien komen, is het wel deze: de groeten met moeten. Daar waar de festivaltrend, de do-it-yourself-ontwikkeling en de hang naar rust en huiselijke sferen samenkomen, daar ontstaat ruimte voor het kind in uw bezoeker, het gevoel van even helemaal vrij zijn en alles los laten. Dus gaan in 2019 de ramvolle programma’s op evenementen en congressen juist ruimte inplannen voor ‘niets moeten’.

Voorbeeld: Evenementenlocatie DUS De Utrechtse Stadsvrijheid 

Het kan geen toeval zijn dat één van de toonaangevende locaties van Nederland, DeFabrique, haar nieuwste locatie heeft ingericht op deze trend. Sybren Ophof, directeur bij DeFabrique:

‘We staan voor work hard en play hard, dus moet het kind dat in ons allen zit ook naar buiten kunnen komen. Pas dan ontspan je optimaal, is onze overtuiging. Daarom heeft DUS er voor gekozen om in het eerste deel van de locatie geen catering te verzorgen. Daarvoor moet je naar buiten. Naar het speelkwartier. Boven het pad van het meetingcentrum naar het speelkwartier hangt, voor als het slecht weer is, een kabel met daaraan paraplu’s. Dus kom je onderweg iemand tegen ontmoet je een nieuw persoon, krijgt hij/zij jouw paraplu en vice versa. Eenmaal in het speelkwartier, een gekoppelde loods, mogen bezoekers zelf hun drinken en hapjes pakken. Natuurlijk is er ook cateringpersoneel, maar het is anders dan anders. Hapjes in Duplo-blokjes, een reep chocola die met een hamer kapotgeslagen kan worden, brood bakken bij het vuur, maar ook een ander gedeelte waar je overdekt bij een groot haardvuur verhalen kunt vertellen. Of gewoon even basketballen’, aldus Ophof.

Lees meer over de #Eventtrends 2019 óf de nieuwe evenementenlocatie DUS in het EventBranche Magazine, dat binnenkort op de deurmat valt! Ontvangt u nog geen magazine? Word dan nu lid voor 159,- per jaar (excl. BTW, volledig aftrekbaar), geniet van vele voordelen en ontvang voor het einde van dit jaar het nieuwste magazine nog in uw brievenbus.

 

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.