Events+nemen+de+wereld+van+marketing+en+communicatie+over
Nieuws

Events nemen de wereld van marketing en communicatie over

EVENTMARKETING - Het is inmiddels glashelder. Steeds meer branches en organisaties zien we letterlijk veranderen door het effect van event- en experientialmarketing. Hierdoor ontstaan nieuwe kansen die de kracht van het event bewijzen, buiten de gestelde kaders van de evenementenbranche.

Fotocredits: Melvin Devedzic


Internet Live
Steeds meer online merken mengen zich in de wereld van eventmarketing en live communicatie. Zo komen vier 'YouTubers' op het idee om de eerste offline YouTube awardshow met festivalprogrammering te organiseren om de digitale wereld tot leven te brengen. Maar waarom een live evenement als online mediakanaal?


'Het is een viering van wat we als digitale community neerzetten, waarbij een 'duimpje omhoog' ook eens vervangen kan worden met een echte fysieke schouderklop', aldus Kelvin Boerma, één van de vier initiatiefnemers.Filmpromotie
Als er de afgelopen periode één ding duidelijk is geworden is het wel dat de scheidslijnen tussen live marketing en communicatie steeds meer in elkaar overlopen; ook in de filmwereld. Bioscoopketen Pathé springt hier als één van de eerste op in met Pathé@TheBeach; een live event op het strand ter promotie van de première van filmcomedy ‘Vacation’.


‘Een live event moet meerdere doelgroepen bedienen en is altijd additioneel op andere communicatievormen, maar geeft wél als enige een extra dimensie aan de beleving van de bezoeker’, aldus Schuurman van Pathe Theatres B.V.Al deze voorbeelden bewijzen dat ieder soort bedrijf of organisatie zich kan uiten door eventmarketing en live communicatie. Meer lezen over nieuwe kansen in de eventindustrie? Lees dan het aankomende EventBranche Magazine!

Ontvangt u nog geen vakblad? Wordt dan nu lid van kennisplatform EventBranche.nl en ontvang het EventBranche Magazine op 15 september!

 

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.