'Events brengen mensen bij elkaar die anders niet bij elkaar zouden komen'

28-01-2020 - SOCIAL EVENTMARKETING - Eventmarketing, live communicatie of experience marketing, het zijn allemaal termen voor daar waar events en live worden ingezet binnen de marketing- en communicatiemix. Maar #EventTrends2020 kondigde het al aan: evenementen zullen ook steeds vaker een sociale rol gaan spelen. Mensen bij elkaar brengen die anders niet bij elkaar zouden komen, live over gevoelige maatschappelijke onderwerpen in discussie en aanpakken!

Waar ooit eens een prachtig initiatief om de kracht van Europa uit te leggeen middels een event, qua bezoekers flopte, staat ook de ophef rondom het Democratiefestival nog vers in ons geheugen. Het is dus een dun lijntje waar social eventmarketing zich op begeeft. 

Het is een bijzonder fenomeen, want wie kent ze niet: de buurtbijeenkomst om over de nieuwe speeltuin de voors en tegens op een rij te zetten. De avond waarin de bewoners van de binnenstad mee mogen werken aan het ontwerp van het nieuwe plein. Of wat te denken van demonstraties. Bijeenkomsten van vakbonden. Allemaal live momenten in het sociaal maatschappelijke domein. Maar met de festivallisering van ons land, het event als gemeengoed, zullen 2019 en 2020 jaren worden waar grotere sociaal maatschappelijke vraagstukken centraal staan. Het event als middel om mensen bij elkaar te brengen die anders niet bij elkaar zouden komen. Enkele pogingen zijn al gewaagd, maar de tijd lijkt er nu echt rijp voor.

Een recent voorbeeld waarbij deze ontwikkeling in een festivalconcept is gegoten is het aankomende Into the future:

Into the future: festival over vrijheid
Het meest bijzondere festival van het komende seizoen draagt de naam ‘Into the future’ – een enorm ambitieus en interactief Nijmeegs festival waarin tussen 6 en 9 februari niets minder dan onze eigen vrijheid aan de tand wordt gevoeld. En daarbij richt Into the future zich op vrijheid in de meest ruime zin van het woord. Want of je nu bijvoorbeeld homo, immigrant, rechts of links bent, vrijheid is vaak een even persoonlijk als vaag begrip. En met 75 jaar bevrijding in het achterhoofd kan het geen kwaad om eens de balans op te maken.

The festival that rocks your freedom
Into the future mixt op onnavolgbare manier 75 uur lang non-stop (!) entertainment met inhoud tot een programma dat actueel en voor iedereen aansprekend is. Zo zijn er in de hele stad evenementen voor feestbeesten, muziekliefhebbers, filmnerds, kookgekken, fikstokers, debatgangers, avonturiers, nachtbrakers, sportievelingen en nog veel meer. Vaak gratis, soms tegen een kleine vergoeding. Heb je die bekroonde animatie Mind My Mind nog niet gezien dan kun je terecht bij ‘Into Movies that Matter’. Of wil je Eurosonic Noorderslag-sensatie S10 eens live en van heel dichtbij zien? Kan gratis bij ‘Into the fik’. Of zou je eens een bijzondere editie van de Sunset March willen lopen? Welkom. Koken met Vjeze Fur of in gesprek met Loiza Lamers? You name it, Into the future heeft het.

Into Academy! 
Into Academy is het programmaonderdeel waar ITF echt de diepte in gaat. Op zaterdag 8 februari wordt er in Brebl antwoord gezocht op wat 75 jaar vrijheid ons gebracht heeft. Kun jij bijvoorbeeld jezelf zijn, of voel je je ergens door beperkt? Door wie of wat dan? Hoe kijk je naar de toekomst? Of waar maak je je wel eens zorgen over? Het is de dag waarop je op serieuze, hilarische en/of confronterende wijze leert waarom vrijheid onmogelijk vanzelfsprekend kan zijn en wat dit hardnekkige cliché zo waar maakt.

Dat moet gevierd worden! 
Vrijheid is en blijft natuurlijk uitermate geschikt om te vieren dus ook in dat opzicht doet Into the future niet te zuinig: Qmusic + Het Foute Uur host op 6 februari in Doornroosje een avond met een live optreden van Ch!pz, in Brebl kun je op zaterdag 8 februari terecht voor het XXL LHBTI-feest ‘Into YOU’ met o.a. Joost van Bellen en LIONSTORM, en Drie Gezusters houdt een Block Party met o.a. Jacin Trill en Yallah Yallah. En op het Eiland Veur Lent kun je bij Into de fik 75 uur lang terecht voor allerlei clinics, optredens en kampvuurgezelligheid. Into the future is een afsluitend event van Free Future en wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Nijmegen, met ondersteuning van Gelderland Herdenkt, 75 jaar vrijheid en het Vfonds.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. D&B Eventmarketing

  D&B Eventmarketing helpt organisaties hun dromen en ambities te realiseren.
 2. ID310

  Creative event agency ID310 uit Utrecht ontwikkelt creatieve concepten en produceert unieke events voor merken en...
 3. UP Events

  Bij UP Events kom je voor de beleving. Na één bezoek wil je meer. En als je terugkomt krijg je weer iets nieuws!
 4. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...
 5. Aaaaha! Bureau voor live communicatie

  Wij weten hoe we jouw collega’s, relaties en vakgenoten in de actiestand krijgen. Dat is de kracht van live...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners