Eventmarketing awards Azië: Bacardi maakt van barmannen reality-sterren

11-09-2018 - EVENTMARKETING - Het wereldberoemde drankmerk Bacardi organiseert in bijna 40 markten een wedstrijd voor barmannen en vrouwen. Bacardi Legacy Global Cocktail Championship had al een aantal jaar hetzelfde format. In China moest de ROI helder worden en dat noodzaakte tot nieuwe keuzes en concepten. Het leverde een Event Marketing Award Azie op in de categorie Gamechanging Events.

BLCC, van oudsher een op de handel gerichte campagne, had een disruptieve transformatie nodig en moest als doelstelling inkomsten genereren, terwijl het wel trouw moest blijven aan het barman-gerichte merkprogramma. Ga er maar aan staan. Bacardi China nam daarvoor het wereldberoemde bureau George P Johnson in de arm. Het bureau introduceerde op creatieve wijze mogelijkheden voor consumenten om deel te nemen aan de wedstrijd door live te kijken naar de competitie, te stemmen voor de meest populaire mixoloog van het land en uiteindelijk het product te kopen op eCommerce.

Dit leverde een omzetgroei op. Dit alles wordt nooit eerder gedaan, en maakte het Bacardi China-team enorm trots. 'Onze creatieve ideeën zorgden voor een gedurfde evolutie van het wedstrijdformaat. De barmannen verheffen tot de sterren van een reality-entertainmentplatform en vervolgens de consument naadloos door een 'shopper journey' dirigeren om ze effectief in 'koopzones' te krijgen. Deze meeslepende aanpak genereerde verkoop en stelde ons in staat om de campagnedoelstellingen te behalen. Voor de bartenders opent het geweldige kansen met de nieuw gevonden faam', aldus bureau George P. Johnson.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Amplify Eventmarketing

  Welkom bij Amplify EventMarketing
 2. D&B Eventmarketing

  Dé eventpartner van ondernemend Nederland
 3. Obsession Evenementen & Communicatie

  Bijzondere ontmoetingen, perfect geregeld!
 4. XSAGA

  Bij XSAGA hebben wij een grote passie voor mensen en merken.
 5. Blue Boat Company

  Bent u op zoek naar een echte Amsterdamse kroeg of privéruimte voor een lunch...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners