EventBranche: veel event-websites slecht bereikbaar

02-11-2010 - Veel eventprofessionals integreren social media in hun evenementen en zijn trots op hun online kennis...Maar na eigen onderzoek in Google blijkt dat zelfs de grotere aanbieders te kampen hebben met een slecht bereik van hun websites in zoekmachines op cruciale zoekwoorden.

Veel collega’s zoeken hun heil in Adwords. Op zich een uitstekende manier om kliks te genereren maar in verhouding en op den duur een uiterst kostbare zaak. Andere eventbedrijven uiten hun creativiteit in 'over the top' flash-websites. Erg mooi, maar de doodsteek voor de vindbaarheid van een website. Een aantal collega’s van u heeft het prima voor elkaar en scoort per dag ongetwijfeld de ene na de andere aanvraag.

Na eigen indicatie-onderzoek in Google, waarbij we gangbare combinaties van zoekwoorden hebben gebruikt en de Adwordcampagnes en verzamelsites buiten beschouwing zijn gelaten, komen we tot de volgende ranking. Let wel, hierbij hebben we gekeken welke sites gemiddeld het hoogst in de Google-ranking van zoekresultaten staan. Hierbij zijn per categorie diverse gangbare combinaties van zoekwoorden gebruikt:

Goed vindbaar in de Categorie Locaties
Claus Event Center
WaterGoed
De Fabrique Evenementenlocatie
Central Studios
HollandEvenementengroep

Goed vindbaar in de Categorie Evenementen, bedrijfsuitjes en arrangementen
Holland Evenementengroep
Eastside
TrafficControl
TotalBlueEvents
Claus

Goed vindbaar in de Categorie Entertainment & Artiestenbureaus
New Entertainment
Jan Vis
BlueLuna
BVipM
Ceremoniemeester

Goed vindbaar in de Categorie Zakelijke overnachtingen
NH Hotels
Okura
Claus
Golden Tulip
Sheraton

MEER WETEN?
Voor praktische tips en de perfecte manier om doelgerichte kennis op te doen: ons eerste SEO Congres in het nieuwe DeLaMar-Theater. De manier om uw site wel hoog in de zoekresultatenlijsten te krijgen, maar het SEO-congres bezoeken om te netwerken en de nieuwe locatie te bekijken mag natuurlijk ook.

2 Reacties

Het is interessant om te weten hoe je "bovenin" komt. Het daadwerkelijk uitbesteden is toch werk van een professional.
Mark van der Horst @ 03-11-2010 07:01 uur
@Mark v d Horst-Wie heeft het over uitbesteden? Waarom zou je het uitbesteden terwijl je met een goed CMS (Controlmanagement) van je site het zelf kunt doen? Marketing is toch gewoon een onderdeel van je bedrijfsvoering?
@mark @ 03-11-2010 09:06 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners