Event+of+incentive%3A+wereld+van+verschil+qua+aansprakelijkheid
Nieuws

Event of incentive: wereld van verschil qua aansprakelijkheid

INCENTIVEBUREAU - In het komende EventBranche Magazine een duidelijke kreet van SITE-voorzitter Marije Breuker over evenementenbureaus die een incentive organiseren voor hun klant: 'Er worden te gemakkelijk enorme risico's genomen.'

'Veel eventbureaus hebben er wel eens mee te maken gehad, die klant waarvoor je al jaren iets leuks in Nederland organiseert wil zijn grenzen verleggen door letterlijk over de grens te gaan. Tuurlijk! Doen we! Maar of het eventbureau zich realiseert dat de wetgeving op aansprakelijkheid geheel anders is zodra zij over de grens uitvoert vraag ik me nog steeds af. Nog steeds zie ik in de praktijk veel onwetendheid, maar ook veel schouders ophalen. En dat is zeer zeer slecht voor het imago van de branche. Eventbureaus lijken te gemakkelijk het risico te nemen omwille van het aannemen van een mooi project en dito omzet!', aldus Marije Breuker van SITE Nederland.  

'Het is tijd dat de branche zichzelf een spiegel voorhoudt en ook eerlijk durft te zijn als er een dikke worst voor hun neus gehangen wordt. Omdat het vaak om een eenmalige reis gaat, loont het niet de moeite om een aansprakelijkheidsverzekering voor een jaar af te sluiten. Het is niet mogelijk een deze verzekering per event af te sluiten. Tja en dan? Er zijn bureaus die dan netjes de opdracht uitbesteden aan een incentivebureau en open kaart spelen met de opdrachtgever! Chapeau. Maar helaas zijn er ook nog genoeg ( gerenomeerde) eventbureaus die het risico maar nemen want ‘nee’ verkopen in deze tijd is wel erg stom…', weet Breuker. In het komende EventBranche Magazine gaat Breuker verder in op hoe het nu precies zit met aansprakelijkheid en reisverzekeringen.
 

>> Neem een abonnement en word lid van ons platform

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.