Evenementenschip+De+Rotterdam+gaat+in+de+verkoop
Nieuws

Evenementenschip De Rotterdam gaat in de verkoop

PARTYSCHEPEN ROTTERDAM - De Rotterdamse wooncorporatie Woonbron, eigenaar van De Rotterdam, wil van het evenementenschip af.

Woonbron wil De Rotterdam zo snel mogelijk verkopen: 'Maar wel voor een redelijke prijs'', aldus de corporatie. Het schip kwam de laatste jaren regelmatig in het nieuws, door de miljoenenverslindende renovatie die Woonbron in de problemen bracht. Echter, na de negatieve berichtgeving volgde op meeting- en eventgebied een indrukwekkende vliegende start. Henk Kroneberg van On Board on Shore liet EventBranche.nl in maart 2010 zelfs weten: 'We hebben momenteel te maken met 20 tot 30 aanvragen per dag, met een piek van 90 aanvragen op één dag. Er staan al 600 boekingen in de agenda.' 

Echter, voor eigenaar Woonrbon betekent De Rotterdam een zeer grote kostenpost. Op metronieuws.nl staat een korte samenvatting uit het jaarverslag van Woobron: 'In de maandagmiddag openbaar gemaakte jaarrekening 2010 van Woonbron staat dat de exploitatie van het schip dusdanig tegenviel dat de woningstichting een verlies van maar liefst 44,3 miljoen voor de kiezen moest nemen. Het grootste deel (39 miljoen) van het verlies bestond uit een afwaardering van de De Rotterdam. Deze afwaardering was nodig, omdat het schip in 2009 - toen nog op basis van onjuiste, optimistische prognoses - voor een te hoog bedrag in de boeken stond. De commissarissen van Woonbron hebben in 2010 moeten besluiten de waarde van het schip terug te brengen naar 80 miljoen. Dat is nog maar een derde van het bedrag dat Woonbron de afgelopen jaren in het project pompte.
 

Het voormalige stoomschip aan de kade van het schiereiland Katendrecht, doet dienst als onder meer hotel en evenementenlocatie.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.