Evenementenschip Blue Rhapsody vaart voor het eerst op CO2 neutraal 'frituurvet'

10-12-2019 - Evenementenschip Blue Rhapsody, van rederij Constant in Beweging uit Arnhem, heeft voor het eerst een evenement gedraaid op 100% HVO (hydrotreated vegetable oil). Voor ‘Club Colorique’, het event van organisatie VARO Energy (“VARO”), werd het evenementenschip getankt met brandstof vervaardigd uit rest- en afvalstromen.

Het varen op hydrotreated vegetable oil (HVO) zorgt voor een meer gelijkmatige homogenere verbranding, wat leidt tot lagere NOx en PM emissies. Een stap vooruit als het gaat om een schonere evenementenwereld.

VARO bekent kleur   
Dit jaar besluit VARO haar event ‘Club Colorique’ aan boord van Blue Rhapsody te vieren en het schip 100% CO2 neutraal te laten varen. De motoren van het schip voldoen geheel aan de norm om met de nieuwe schone brandstof HVO van VARO Energy te kunnen varen. “Alle successtory’s beginnen op een witte bladzijde, zo ook dit concept voor een zinnenprikkelend feest én een schonere wereld”, aldus Rick Klop, Country Manager Benelux & France namens VARO. “Toen wij de aanvraag binnenkregen voor het varen op CO2 neutrale brandstof, hebben wij direct onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Wij zijn verheugd dat wij als eerste varende evenementenlocatie een stap vooruit zetten in een schonere toekomst als het gaat om brandstofgebruik”, aldus Constant Geerling.

Het tanken van de toekomst
De HVO (GoodFuels MD1-100) wordt gemaakt van rest- en afvalstromen, zoals afgewerkt frituurvet of andere grondstoffen van de afvalindustrie, in dit geval crude tall oil (CTO). Reinplus Fiwado en GoodFuels – de bedrijven die de brandstof leveren – hebben ruime ervaring met havenautoriteiten en de kustwacht, waarmee de operationele en technische haalbaarheid van HVO in bestaande scheepsmotoren en -infrastructuur over de afgelopen vier jaar is aangetoond.

>> Lees ook: Blue Rhapsody wint locatie award tijdens Best Event Awards World

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Omnivents, Avontuurlijk Evenementenbureau, PEOPLE-POWER-PLAY

  Omnivents en Watergoed, een one-stop-shop!
 2. Maessen Tenten

  Met Maessen Tenten is de oplossing nooit ver weg en zijn de mogelijkheden talrijk.
 3. Dierenpark Amersfoort

  Feesten en vergaderen tussen de dieren
 4. Halito!

  Met Halito! beheer je uitnodigingen, gastenlijsten, sms campagnes, (no)shows, enquêtes en statistieken in één...
 5. World Forum The Hague

  Hosting the World!

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners