Evenementenschip Blue Rhapsody vaart voor het eerst op CO2 neutraal 'frituurvet'

10-12-2019 - Evenementenschip Blue Rhapsody, van rederij Constant in Beweging uit Arnhem, heeft voor het eerst een evenement gedraaid op 100% HVO (hydrotreated vegetable oil). Voor ‘Club Colorique’, het event van organisatie VARO Energy (“VARO”), werd het evenementenschip getankt met brandstof vervaardigd uit rest- en afvalstromen.

Het varen op hydrotreated vegetable oil (HVO) zorgt voor een meer gelijkmatige homogenere verbranding, wat leidt tot lagere NOx en PM emissies. Een stap vooruit als het gaat om een schonere evenementenwereld.

VARO bekent kleur   
Dit jaar besluit VARO haar event ‘Club Colorique’ aan boord van Blue Rhapsody te vieren en het schip 100% CO2 neutraal te laten varen. De motoren van het schip voldoen geheel aan de norm om met de nieuwe schone brandstof HVO van VARO Energy te kunnen varen. “Alle successtory’s beginnen op een witte bladzijde, zo ook dit concept voor een zinnenprikkelend feest én een schonere wereld”, aldus Rick Klop, Country Manager Benelux & France namens VARO. “Toen wij de aanvraag binnenkregen voor het varen op CO2 neutrale brandstof, hebben wij direct onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Wij zijn verheugd dat wij als eerste varende evenementenlocatie een stap vooruit zetten in een schonere toekomst als het gaat om brandstofgebruik”, aldus Constant Geerling.

Het tanken van de toekomst
De HVO (GoodFuels MD1-100) wordt gemaakt van rest- en afvalstromen, zoals afgewerkt frituurvet of andere grondstoffen van de afvalindustrie, in dit geval crude tall oil (CTO). Reinplus Fiwado en GoodFuels – de bedrijven die de brandstof leveren – hebben ruime ervaring met havenautoriteiten en de kustwacht, waarmee de operationele en technische haalbaarheid van HVO in bestaande scheepsmotoren en -infrastructuur over de afgelopen vier jaar is aangetoond.

>> Lees ook: Blue Rhapsody wint locatie award tijdens Best Event Awards World

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Studio 21

  In no time een verpletterende (merk)beleving neerzetten? Dan ga je naar Studio 21! In een compleet verbouwde ronde...
 2. Pathé Business

  Iedereen kent Pathé als de grootste bioscoopketen van Nederland. Maar Pathé is bij organisaties ook steeds bekender...
 3. Olympisch Stadion Amsterdam

  Het Olympisch Stadion in Amsterdam is hét icoon van de Nederlandse Olympische sport en daarmee de juiste plek voor...
 4. Kinly Rental B.V.

  Aankleden van uw evenementen met meer dan alleen audiovisuele ondersteuning? Daarvoor bent u bij Kinly aan het...
 5. Orpheus

  Bij Congrescentrum Orpheus gebeurt het! Verrassende ideeën, levendige discussies en spektakel. Maar ook: smaakvolle...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners