Evenementenlocatie trends: 'branded' locaties

23-05-2018 - EVENEMENTENLOCATIE TREND - Een trend in de wereld van evenementenlocaties? De 'branded' locatie. Veelal gaat het om accommodaties die dien(d)en als bezoekerscentrum van grote merken. Die locaties zijn we meer en meer als brand home gekozen worden voor evenementen, juist ook van derden.

 

Waarschijnlijk hebben marketeers goed gekeken naar Sjakie en de Chocoladefabriek waar Willie Wonka met de gouden ticket-wedstrijd veel mensen naar zijn fabriek trok. Daarbij gebruikte hij het hoofdkantoor en de fabriek als een evenementenlocatie. Dat werd een heuse brand en bezoekersbeleving. Maar hoe maak je nou meerwaarde van een locatie met een bekende merknaam:

 

 • Selecteer brand accommodaties met persoonlijkheid en waar gecaterd en georganiseerd wordt vanuit de liefde van het merk. Zelfs als bezoekers niet zo veel met het 'merk' hebben, blijft altijd nog de fasciniatie die hoort bij het kijkje achter de schermen.
   
 • Deze zogeheten brand spaces hoeven niet altijd direct verbonden te zijn met 'echte' bedrijven. Zelfs een fictieve merk verbonden aan de locatie of andere spin-off ideeen kunnen een brede aantrekkingskracht hebben voor uw gasten.
   
 • Het gevoel deel uit te maken van iets excluisefs, is hierbij de grote trekker. De fabriek zien, na werktijd, of dat achter de schermen gevoel....het zorgt voor exclusiviteit. Het trok ons als kinderen al aan (Sjakie en de Chocoladefabriek) en dat blijft het doen, ook bij ons als volwassenen.

 

Enkele voorbeelden uit Nederland: 


The Venues Trends That Can Turn Around Meetings and Events in 2018 first appeared on EventMB 


 

 

EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Fokker Terminal

  De Fokker Terminal is gevestigd in de voormalige school van Luchtvaarttechniek in Den Haag. De locatie is door de...
 2. DeFabrique Evenementenlocatie

  DeFabrique is een oude mengvoederfabriek met up-to-date faciliteiten voor memorabele evenementen.
 3. Werkspoorkathedraal

  De Werkspoorkathedraal: een gerenoveerde industriële locatie met ±5.800m2 vrije vloeroppervlakte en eindeloze...
 4. De Rijtuigenloods

  De Rijtuigenloods biedt met de combinatie van een historisch, industrieel karakter en een trendy interieur een unieke...
 5. Van Nelle Fabriek

  De Van Nelle Fabriek. Industrieel Rijksmonument en trots UNESCO Werelderfgoed

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners