Evenementenlocatie en hotel Gooiland Hilversum ontvangt duurzaamheidskeurmerk Green Key Goud

04-07-2019 - Na maandenlang investeren in verduurzaming krijgt evenementenlocatie en hotel Gooiland het internationale certificaat voor duurzame bedrijven: Green Key Goud. Dit certificaat toont dat de locatie er alles aan doet om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren.

Het certificaat kent drie niveau: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een bedrijf invoert, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Met het Green Key Goud-certificaat heeft Gooiland zodoende het hoogst haalbare gekregen.

Green Key Goud geen eindstation
Mathijs Schnell, locatiemanager: “Hoewel we al langer bezig waren met het verduurzamen van onze monumentale locatie, was het een geweldige uitdaging om de puntjes op de ‘i’ te zetten en zo in aanmerking te komen voor het Green Key-certificaat. Met trots kunnen we hem nu bij de ingang van onze locatie hangen! Uiteraard is het certificaat niet het eindstation. Als locatie die altijd in ontwikkeling is, hebben we nog veel ambitieuze plannen om onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaam ondernemen te nemen.”

Toekomstperspectief
Van waterloze urinoirs tot biologische producten en van afvalscheiding tot led-lampen. Als rijksmonument is Gooiland koploper op het gebied van verduurzamen van een monumentaal pand. Aankomende jaren ligt bij Gooiland de focus op het gasvrij maken van de locatie, het plaatsen van zonnepanelen op het dak en het vervangen van ons monumentale glas voor isolatieglas. >> Lees hier meer over duurzaamheid bij Gooiland.
 

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
  1. Losberger De Boer

    De Boer levert tijdelijke turnkey accommodaties voor evenementen en bedrijfstoepassingen op elke mogelijke locatie.
  2. KNVB Campus

    De gloednieuwe KNVB Campus is dé plek waar onze nationale selecties trainen en waar trainers worden opgeleid
  3. De Kuip Meetings & Events

    De Kuip biedt voor ieder evenement van 50 tot 2.500 personen vele mogelijkheden in één van de 15 sfeervolle zalen.
  4. Amstel Boathouse

    Nieuwe eventlocatie aan de oever van de Amstel
  5. Constant in Beweging

    Constant in Beweging is uw partner bij (zakelijke) evenementen. Wist u dat er veel meer evenementen mogelijk zijn op...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners