Evenementen verboden; mogen online events wel?

04-11-2020 - CORONA EVENEMENTEN - Eigenlijk zorgt iedere persconferentie binnen de eventbranche altijd voor 1 hoofdvraag. Meestal was die vraag verbonden aan aantallen die toegestaan zijn per evenement, nu is dat anders. Evenement verboden, staat er pijnlijk en helder. Maar nu komt er een andere vraag om de hoek kijken: mag je wel iets opnemen in opnamestudio's om zo tot een online evenement te komen?

Ook al hebben we nog diverse lijntjes uitstaan, de voorlopige conclusie is: JA, dat mag. Die conclusie trekken we op basis van de zoektocht van twee partners uit de eventbranche, of eigenlijk drie. Wat goed dat deze partijen hun kennis delen. EventBranche.nl heeft ook nog een lijntje uit staan bij een aantal veiligheidsregio's om definitief duidelijkheid te scheppen. Dit is wat we nu weten:

Evenementenlocatie Fokker Terminal in Den Haag verzorgt op drie verschillende studio-settings in de Fokker Terminal professionele webcast producties (foto hierboven) en trok meteen aan de bel bij hun juridisch adviseur in deze Jan de Wrede van Marxman Advocaten (Jan de Wrede deelt ook zijn kennis op The Next Event). 'Wij hebben er met Jan de Wrede over gesproken. Er is een belangrijke nuance: een webcast uitzending moet niet gezien worden als een evenement of bijeenkomst. Je bent in feite in een besloten TV studio', laat Tim Rosman van de locatie in Den Haag weten.

Steve Klein van AVEX STUDIOS: 'De AVEX STUDIOS in Utrecht (foto hieronder) blijven geopend voor livestream uitzendingen. Ondanks de extra aangescherpte maatregelen op 3 november jl. is het voor professionele gezelschappen zoals de audiovisuele sector nog steeds toegestaan om de werkzaamheden voort te zetten. Belangrijkste reden is dat wij faciliteren in een veilige manier van communiceren naar grote groepen', aldus Klein.

In een korte zoektocht vond EventBranche.nl ook nog deze passage in de afgekondigde maatregelen door Rijksoverheid.nl:

Professionele gezelschappen en acteurs (ook in de audiovisuele sector) mogen wel hun werkzaamheden (trainen, repeteren, livestreams opnemen) voortzetten. Uitgangspunt hierbij blijft: werk thuis, tenzij het niet anders kan.

Vanzelfsprekend gelden hierbij wel alle al bestaande maatregelen. Lees hier meer over de maatregelen op Rijksoverheid.nl.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. ACS audiovisual solutions

  Passende audiovisuele- en IT oplossingen voor ieder evenement, vergadering of congres.
 2. Johan Cruijff ArenA

  Vrijwel iedereen kent ‘De ArenA’ als het grootste voetbalstadion van Nederland, maar naast het voetbal zijn er in de...
 3. Kinly Rental B.V.

  Aankleden van uw evenementen met meer dan alleen audiovisuele ondersteuning? Daarvoor bent u bij Kinly aan het...
 4. Jaarbeurs Congressen

  Jaarbeurs Congressen van is een van de meest moderne en innovatieve congres- en vergaderlocaties in Europa.
 5. PRG

  Production Resource Group (PRG) is de toonaangevende internationale leverancier voor evenementen.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners