Evenementen in een locatie per 1 juli: geen maximum aantal bij gezondheidscheck, reservering en 1,5 meter

24-06-2020 - CORONA EN EVENEMENTEN - Minster president Rutte bevestigde zojuist in de persconferentie dat evenementen per 1 juli in een evenementenlocatie geen restricities meer hebben qua bezoekersaantallen. Echter, er zal dan wel sprake moeten zijn van:

1. reservering vooraf 
2. een gezondheids-check 
3. zitplaatsen 
4. 1,5 meter afstand. 
 
Kun je niet aan deze voorwaarden voldoen, dan geldt per 1 juli een maximum van 100 waarbij de 1,5 meter afstand te allen tijde overeind blijft.

LEES OOK: Outdoor evenementen per 1 juli met reservering, zitplaatsen, gezondheidscheck en anderhalve meter weer mogelijk met onbeperkt aantal bezoekersRutte noemde onder meer Ahoy en het Concertgebouw als grote locatie die daardoor weer meer mensen over de vloer kunnen krijgen. Echter voor de kleine locaties, waar de anderhalve meter afstand er voor zorgt dat events slechts in kleine groepen kunnen plaatsvinden, had Rutte slechts wat wisselgeld: 'Voor de kleinere gelegenheden is er door deze verruiming minder rompslomp.'

Als extra voorwaarden om evenementen weer te mogen organiseren noemde Rutte onder meer hygiene en de sanitaire voorzieningen. Ook benadrukte hij dat meezingen, hard schreeuwen of spreekkoren niet mogen. Rutte sloot vervolgens af met: 'De komende tijd gaan we in gepsrek met de diverse branches. En gaan we vooral heel goed opletten hoe het virus zich gedraagt. Maar we gaan dus met meer vrijheid de zomer in dan verwacht, maar ook in de zekerheid dat het virus niet weg is. Dus een oproep tot verantwoordelijkheid en 1,5 meter afstand: alleen dan houden we corona onder controle.'

In de vragen na afloop zei Rutte dat de 1,5 meter los laten, zonder dat er een vaccin is, slechts een hele kleine kans is...Op Rijksoverheid.nl werden de maatregelen voor indoor evenementen en binnen activiteiten als volgt samengevat:

 

Algemene regels voor activiteiten binnen

  • We houden 1,5 meter afstand van anderen;
  • Maximaal 100 personen per ruimte met vaste zitplaatsen (exclusief personeel);
  • Geen maximumaantal personen onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen, reservering en gezondheidscheck vooraf.
  • In winkels, musea, bibliotheken en andere locaties met doorstroom van bezoekers is 1,5 meter afstand de regel (locaties zorgen zelf voor naleving van deze regel). Er geldt geen maximumaantal personen.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners