Evenement+organiseren%3A+catering
Nieuws

Evenement organiseren: catering

"Al is de artiest nog zo goed en zo bekend, als de soep lauw is, is het toch een slecht evenement." Een tegeltjeswaarheid, die aangeeft hoeveel invloed catering kan hebben op het eindoordeel van een evenement.

Steeds meer locaties kunnen zelf catering verzorgen of hebben een preferred partnership met een cateraar. Daar kunt u als eindklant van mee profiteren. Denk daarbij aan voordeel in geld, maar ook de locatieexpertise van een cateraar. Het mag duidelijk zijn dat als de gekozen locatie een vijfsterrenhotel is, dat de catering over het algemeen van een hoger niveau zal zijn de catering van een sportcomplex.

Voor de locaties waar geen vaste cateraar op zit, zult u, of het organisatiebureau op zoek moeten naar de geschikte cateraar. Nederland is gezegend met een aantal zeer kwalitatieve cateringbedrijven. Een goede cateraar verzorgt niet alleen het hapje en het drankje, maar neemt ook een hele zorg uit handen. Denk daarbij aan het complete logistieke traject tot aan het meedenken over de ideale buffetopstelling. Een slechte cateraar kan een regelrechte nachtmerrie zijn. Wees dus zorgvuldig in de keus (denk aan referenties). Houdt in uw budget rekening met een niet geringe kostenpost voor de catering. Goede catering kost nou eenmaal geld. Vrijwel alle cateraars kunnen u een transparant overzicht bieden van de prijzen.

Aandachtspunten die nog wel eens vergeten worden, maar die u als organisator wel in de gaten moet houden:

- speciale dieten of maaltijden voor bepaalde gasten (bijvoorbeeld op grond van religie)
- maaltijden voor ouderen en kinderen
- seizoensgebonden gerechten
- kies de juiste vorm van catering
- aankleding en tafels: concept van cateraar moet binnen evenement passen
- denk aan no show ivm waste

<<TERUG NAAR HET STAPPENPLAN
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.