Evenement in het buitenland: 3 tips voor side events in Brussel

20-04-2018 - INCENTIVE BESTEMMING - Het is een ontwikkeling die zich in de crisisjaren inzette en nog altijd duidelijk zichtbaar is: evenement in het buitenland organiseren? Dan wordt er meer dan gemiddeld voor dichtbij-locaties gekozen. Brussel is daar een mooi voorbeeld van. Erg in trek bij Nederlanders, dus hierbij 3 handige tips voor side events in de Belgische Europese hoofdstad.

1. Chocolatier Gerbaud 

Niet zomaar een chocoladeworkshop met een beetje links en rechts proeven want Laurent Gerbaud neemt je helemaal mee in zijn verhaal en passie voor chocola. Laurents reis op zoek naar de perfecte chocolade voert je door Azië en Zuid Amerika waar hij persoonlijk een les in smaak vorming en de diversiteit daarvan heeft gekregen. Hierdoor ben je verzekerd van een proeverij waarna je de chocola niet alleen maar meer proeft maar ook het verschil in kwaliteit leert herkennen en onderscheiden. Zoals een goede workshop betaamd mag je vervolgens ook zelf je eigen unieke chocolade bonbons maken. Bijkomend voordeel is dat je na de workshop, geschikt voor groepen tot maximaal 20 personen precies weet met welke soorten bonbons jij aan de chocoladebar na de workshops de doosjes laat opvullen.

2. Bezoek MIM, Muziekinstrumenten museum 

Het plezier van een bezoek aan het MIM begint eigenlijk al aan de buitenkant. Dit door architect Paul Saintenoy en Ing. E Wyhovski ontworpen pand is een van de mooiste ‘must see’ gebouwen van Brussel in een omgeving die zeer tot de verbeelding doet spreken. En dan heb ik het met name over het fantastische uitzicht over Brussel aan de linkerkant voordat je het gebouw inloopt. In dit van oorsprong Brits Warenhuis genaamd ‘Old England’ is sinds 2000 het Muziek Instrumenten Museum gevestigd. Het is echt heel bijzonder om vele eeuwen en verdiepingen aan muziekinstrumenten op één plek te kunnen zien waarvan je ook nog eens een heel groot gedeelte via een koptelefoon kunt beluisteren als je ervoor staat.

 

3. Cultural Dining Tour

Kom je met collega’s in een stad voor bijvoorbeeld een event overdag dan komt uiteindelijk toch een keer het moment ’Waar zullen we gaan eten?’ Meestal wordt dan snel de telefoon tevoorschijn getoverd en gaat men op zoek…Hoe je het ook wendt of keert. Je zal het vrijwel altijd moeten doen op basis van reviews of ouderwets op de gok. Nu is dat natuurlijk prima en voor veel mensen de oplossing voor een knorrende maag, maar wil je het een keer toch helemaal anders doen en ben je verantwoordelijk voor een groep dan is het echt heel leuk (en lekker) om een Cultural Dining Tour te boeken bij…… Niet alleen omdat de locale gids weet waar je het allerlekkerst kunt eten maar ook omdat je tijdens deze tour die je voert langs diverse restaurants en eetgelegenheden wordt bijgepraat over een stukje geschiedenis van de stad, het restaurant waar je zit of de reden waarom je bij het bordje dat voor je staat door de lokale bevolking Trapist erbij wordt gedronken.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Verschoor Events

  Bij Verschoor Events organiseren wij telkens weer de mooiste belevingen tijdens uw incentive, evenement of groepsreis.
 2. België Toerisme Wallonië - Ardennen

  Meet in Green in het zuiden van België
 3. Foundation Riga Tourism Development Bureau

  Betaalbaar, betrouwbaar en veilig- Riga de perfecte meeting & event locatie van Noord Europa
 4. VervoersProjecten Nederland

  VPN zorgt ervoor dat uw evenement, bijvoorbeeld een grootschalig bedrijfsuitje of (inter)nationaal congres, een begin...
 5. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  SCIB is de overkoepelende organisatie die Zwitserland promoot als bestemming voor meetings, incentives, congressen en...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners