Eurovision Songfestival en EK verschoven naar 2021

18-03-2020 - PUBLIEKSEVENEMENTEN - Het zat er al aan te komen, het nieuws dat een aantal grote publieksevenementen dit jaar niet door kunnen gaan. De ontwikkelingen omtrent het Coronavirus hebben de organisatoren doen besluiten om deze moeilijke beslissing te nemen. Zowel het Eurovision Songfestival als het EK zullen worden verplaatst naar 2021.

Het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar in mei in Ahoy in Rotterdam zou plaatsvinden, gaat vanwege het coronavirus niet door. Dat bevestigt de organisatie van het Songfestival woensdag op Twitter. 

De drie organiserende omroeporganisaties NPO, NOS en AVROTROS zeggen dat ze begrip hebben voor die beslissing. ‘Dit besluit was onvermijdelijk‘, zegt voorzitter Shula Rijxman van de NPO. ‘Gezien de omstandigheden die heel Europa als gevolg van het coronavirus momenteel treffen en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen.’

Relativering
Hoofdproducent Sietse Bakker begrijpt dat veel mensen teleurgesteld zijn. ‘Enige relativering past daarbij, want tegelijkertijd beseffen we ook dat dit besluit en de gevolgen ervan verbleken bij de uitdagingen waar mensen voor staan die, direct of indirect, zijn getroffen door het coronavirus en de moeilijke, maar nodige maatregelen.’
UEFA verplaatst EK naar 2021
Het EK dat zou plaatsvinden tussen 12 juni en 12 juli gaat dit jaar niet door. Dat heeft de UEFA dinsdag 17 maart besloten. Daardoor kunnen de competities, onder meer in de eredivisie, deze zomer worden afgerond. 

Vanwege de corona-uitbraak liggen veel nationale competities stil, waardoor het vrijwel onmogelijk werd om deze af te ronden voordat het EK zou beginnen. 
Daarnaast zouden ook nog enkele landen zich via de play-offs moeten plaatsen voor het toernooi dat ter ere van het 60-jarige bestaan van de UEFA door heel Europa gehouden zou worden.

,,Wij staan als UEFA aan het roer van een sport die vele mensen bezighoudt. We hebben nu te maken met een onzichtbare en snel bewegende tegenstander”, doelde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin op de uitbraak van het nieuwe coronavirus. ,,Op deze momenten moet de UEFA en voetbalsport zijn verantwoordelijkheid nemen. We moeten eenheid en solidariteit tonen.”

Publieksevenementen op losse schroeven
Ook paasspektakel The Passion gaat dit jaar niet door. Wat betreft de Formule 1 die dit jaar in Zandvoort zal plaatsvinden is nog geen beslissing genomen. De betrokkenen, de FIA, FOM en de teams zitten samen om nieuwe kalender voor 2020 te bespreken. 
Als het gaat om grote publieksevenementen staan ook de activiteiten rondom Koningsdag op de tocht. We blijven de ontwikkelingen volgen en delen deze op EventBranche.nl

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Aaaaha! Bureau voor live communicatie

  Wij weten hoe we jouw collega’s, relaties en vakgenoten in de actiestand krijgen. Dat is de kracht van live...
 2. Accuraat Verhuur

  Onze uitstekende service in combinatie met jarenlange ervaring zorgt voor een hoge klanttevredenheid!
 3. Epic Shelters

  Epic Shelters zorgt voor de perfecte overkapping. Of het nu gaat om één van de luifels uit ons verhuurassortiment of...
 4. GIGTECH - WIFI op evenementen

  GIGTECH is specialist in het leveren van tijdelijke internet verbindingen en WiFi netwerken op (bedrijfs)evenementen,...
 5. Faber audiovisuals

  Faber Audiovisuals is een toonaangevende Europese leverancier van LED-scherm verhuur en AV producties. Het bedrijf...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners