Eerste Nederlandse test evenement met 500 bezoekers uitverkocht

01-02-2021 - PILOT EVENTS - 500 bezoekers zijn maandag 15 februari aanwezig bij het eerste test evenement. Het EventPlatform organiseert die dag een zakelijk congres over de toekomst van de Nederlandse eventbranche.

Tijdens het test evenement voert Fieldlab Evenementen een praktijkonderzoek uit. Dat onderzoek kijkt onder meer naar contact tussen mensen, hoe wenselijk gedrag wordt gestimuleerd en hoe maatregelen geimplementeerd moeten worden.

Road to Live Canvas
In het programma van het Back to Live evenement staat het schetsen van een eigen perspectief op de toekomst van de evenementenbranche. Hoe gaat de branche van online, naar hybride, naar live? Aan het eind van de middag beschikken deelnemers over een persoonlijk plan – Road to Live Canvas – waarmee ze de volgende dag al aan de slag kunnen. Inspiratie voor het persoonlijk Road to Live Canvas krijgen deelnemers van collega-deelnemers, maar ook uit de line-up van sprekers en interviewgasten. Top sprekers als Jitske Kramer, die met een antropologische blik kijkt naar de hybride organisatie, Menno Lanting, die ingaat op het belang van de mens en de fysieke ontmoeting in een digitale wereld én Sako Gatsjatrjan over veerkracht en persoonlijke groei.

Daarnaast interviewt dagvoorzitter Pauline de Wilde vele spraakmakende gasten waaronder Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, en hoogleraar Infectiepreventie Andreas Voss. Uiteraard zijn er ook cultureel-inhoudelijke programmaonderdelen. Zo treedt cabaretier Dolf Jansen op met een gesproken column over het coronatijdperk. En heeft het Metropole Orkest een bijzondere bijdrage.

Kennis & inzicht
Het Fieldlab is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, opgezet in samenwerking met Ministeries en wetenschap. Tijdens de testevenementen wordt onderzoek gedaan door onder andere RadboudUMC en BUAS in samenwerking met Logistics Community Brabant naar onder meer contactmomenten in de bubbels en gedrag van bezoekers. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

EventPlatform
Het Eventplatform is de organisator van het Back to Live evenement op 15 februari. Het EventPlatform bestaat uit 11 branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, te weten CLC-VECTADutch Venue AssociationIDEAGenootschap voor EventmanagersG14MPINVBOONCEPlatform Cultuur LocatiesVerhurend Nederland en de VVFE.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. De Kuip Meetings & Events

  Je komt samen in De Kuip!
 2. van der Maarel Eventstyling

  Van der Maarel Eventstyling verhuurt sfeer voor elk type event.
 3. Close

  Close is een mobiel communicatie & commerce platform voor live events. Wij verhogen de engagement met jouw bezoekers:...
 4. DeFabrique

  21 loodsen, silo’s en hallen bieden ruimte aan 50 tot 3500 bezoekers op meer dan 10.000 m²
 5. UP Events

  Bij UP Events kom je voor de beleving. Na één bezoek wil je meer. En als je terugkomt krijg je weer iets nieuws!

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners