Een trend tot uiting: escaperoom in historische evenementenlocatie

08-08-2017 - EVENEMENTENLOCATIE KERKEN KLOOSTERS - Het schijnt een internationale trend te zijn: escaperooms in historische locaties. Dat de escaperoom nog altijd heel hoog in de uitjes- en teambuilding top 10 staat, namen we even als feit aan, maar met het grote aanbod wordt de locatie van de escaperoom al snel dé onderscheidende factor. Wat dacht u van een room in de Pieterskerk in Leiden?

In de eeuwenoude Pieterskerk van Leiden is onlangs een escaperoom geopend. Met maar 60 minuten op de klok en veel moeilijke puzzels en raadsels is de Mayflower Escaperoom een spannende uitdaging voor families, vrienden en collega's.


Escaperoom?
Een escaperoom is een interactief spel, waarbij je samen met jouw teamgenoten wordt opgesloten in een kamer. Door middel van het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen, en door het oplossen van puzzels en raadsels moet je de kamer binnen 60 minuten proberen te verlaten.


De Pieterskerk Leiden speelt in op een internationale trend: escaperooms combineren met erfgoedlocaties. Geen gekke keuze dus, legt directeur-bestuurder Frieke Hurkmans uit: “De Stichting Pieterskerk Leiden is continu op zoek naar combinaties om ons Leidse erfgoed bij nieuwe publieksgroepen onder de aandacht te brengen. Met de Mayflower Escaperoom hebben wij dan ook een speelse manier gevonden om zowel Nederlandse als internationale bezoekers kennis te laten maken met een stukje van onze Amerikaanse historie. Wij zijn in Leiden druk bezig met de voorbereidingen voor de Mayflower 400 herdenking in 2020. Leiden en de Pieterskerk spelen een centrale rol in deze geschiedenis. Het thema van de escaperoom past hier perfect bij.” Het verhaal van de Mayflower Escaperoom gaat over conservator Ward Hopkooper, die bij zijn onderzoek naar de Pilgrim Fathers een groot geheim heeft ontdekt. Maar meer zullen wij niet verklappen!

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Aaaaha! Bureau voor live communicatie

  Wij weten hoe we jouw collega’s, relaties en vakgenoten in de actiestand krijgen. Dat is de kracht van live...
 2. Kameryck V.O.F.

  Deze bijzondere locatie ligt prachtig tussen de weilanden en heeft een mooi terras aan het water. De omgeving ademt...
 3. Vondelpark3

  Naast de prachtige locatie en de multimediale mogelijkheden spreekt ook de jarenlange ervaring op het gebied van...
 4. van der Maarel Eventstyling

  Van der Maarel Eventstyling verhuurt sfeer voor elk type event.
 5. De Werkspoorkathedraal

  Industriële evenementenlocatie van maar liefst ± 5.500m2

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners