Een+tent+van+6900m%C2%B2%3F+Veldeman+bouwt+grootste+feesttent+ooit+in+Belgi%C3%AB
Persberichten

Een tent van 6900m²? Veldeman bouwt grootste feesttent ooit in België

TIJDELIJKE ACCOMMODATIE EN TENTENVERHUUR - Rock Werchter pakt dit jaar uit met een vernieuwde Barn. Maar liefst 60m breed, 115m lang en 19m hoog is de mastodont van een TFS-tentstructuur, die ontwikkeld en geplaatst werd door tentenbouwer Veldeman uit Bree. Met zijn 6.900 m² is The Barn de grootste feesttent ooit op Belgische bodem en zelfs groter dan het Antwerps Sportpaleis dat een oppervlakte heeft van 5.400 m².

Naast de zijdelingse staantribunes is er voor het eerst ook een grote tribune op de kop die de festivalgangers een perfect zicht op het podium en de grote videoschermen biedt. In het midden van de U-vormige tribuneconstructie is er een grote binnenkoer. Ook aan verkoeling werd gedacht bij deze zomerse temperaturen: per uur kan 200.000 kubieke meter lucht ververst worden door het afzuigsysteem.

 

Ook voor Klub C, het kleinere broertje van The Barn, werd gekozen voor een TFS-structuur van Veldeman. De TFS kenmerkt zich door zijn unieke boogvorm en enorme afmetingen. Omdat er geen spankabels of aflopend zeil gebruikt worden is er geen ruimteverlies. Verlichting en decoratie kunnen rechtstreeks aan de dakspanten worden bevestigd, wat extra mogelijkheden biedt. Dankzij de hoge binnenruimte is er bovendien een betere akoestiek. 

 

Veldeman sloot zijn Veldeman For World Champion-campagne af met een haka voor The Barn, uitgevoerd door het montageteam. Dit leverde enkele indrukwekkende beelden op. De haka was de laatste in een reeks van 5 uitdagingen die Veldeman door klanten van over de hele wereld voorgeschoteld kreeg, om zo ook een gooi naar de wereldtitel te doen tijdens het WK-voetbal.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.