Een derde van alle event-opdrachten loopt via een pitch; IDEA stimuleert duurzaam pitchen

05-11-2019 - IDEA BRANCHEORGANISATIE - Een derde van alle opdrachten voor evenementen(trajecten) in de marcom-mix verloopt via een pitch. Voor bureau een last en een zegen: je kunt jezelf meten met andere bureaus om de opdracht binnen te slepen, maar het kost ook veel werk en succes is niet gegarandeerd. IDEA heeft een pitchcode ondertekend om creatieve pitches te optimaliseren.

Met het tekenen van de VEA Pitchcode – van de vereniging van de communicatie- adviesbureaus (VEA) en de Bond van Adverteerders (BvA) – onderschrijft IDEA het belang van een branche gedragen leidraad. 'Uitdagingen rondom pitchtrajecten raken ook livecommunicatie- en eventbureaus', aldus Maarten Schram, managing director van IDEA. 'De VEA-code biedt perfecte handvatten voor een effectief en respectvol pitchtraject. Voor zowel opdrachtgevers als deelnemende bureaus. Met het ondertekenen van de VEA Pitchcode en het opstellen van een eigen Pitch-checklist wil branchevereniging IDEA (voor Nederlandse livecommunicatie- en eventbureaus) de resultaten van creatieve pitches optimaliseren.' 

IDEA Pitch-checklist
Aanvullend op de VEA Pitchcode heeft IDEA een eigen checklist gemaakt met praktische tips die helpen bij het opzetten van een doeltreffende bureauselectie. Maarten Schram: “Opdrachtgevers en bureaus in de eventwereld hebben te maken met specifieke kansen en uitdagingen. Daar gaan we dieper op in met de IDEA Pitch-checklist.”

De checklist is ook te downloaden op ideaonline.nl/duurzaam-pitchen.

Voorkom kapitaalvernietiging
Het recent gehouden IDEA Opdrachtgeversonderzoek 2019 onderstreept het belang van een duurzaam pitchtraject nog eens. Ruim een derde van de opdrachtgevers van Nederlands toonaangevende bureaus in livecommunicatie zegt pitches uit te schrijven. En een derde van alle opdrachten voor events loopt via een pitch. “De belangen zijn groot, net als de hoeveelheid tijd en kennis die in pitches wordt geïnvesteerd door bureaus en opdrachtgevers”, aldus Maarten Schram.

“Een gedegen traject voorkomt kapitaalvernietiging.”

 

Over IDEA
IDEA vertegenwoordigt zo’n 60 toonaangevende en onafhankelijke livecommunicatie- en eventbureaus. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij sinds 2002 de voorhoede van de Nederlandse eventwereld. IDEA-leden bieden creatieve totaaloplossingen op het gebied van livecommunicatie: van strategie tot conceptontwikkeling en productie. Een op de zes Nederlandse top 500-bedrijven werkt uitsluitend met IDEA-bureaus.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Zento bureau voor impact

  Zento is hét eventbureau van Zuidwest Nederland. Onze events vertellen verhalen, prikkelen zintuigen en weten vooral...
 2. Artishock Events & Marketing

  Slingers ophangen kan iedereen, Artishock houdt zich bezig met het ontwikkelen van evenementen die (of dit nu voor...
 3. UP Events

  Bij UP Events kom je voor de beleving. Na één bezoek wil je meer. En als je terugkomt krijg je weer iets nieuws!
 4. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 5. Catalyst Teambuilding Netherlands

  Verbind medewerkers en ontwikkel de vaardigheden van de toekomst. Gamification en serious games maken leren en...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners