Duurzame dilemma's bij Brasserie 2050 op Lowlands: Dierenwelzijn of CO2-besparing?

16-08-2019 - Dit jaar staat het restaurant van de toekomst voor de 2e keer op Lowlands na het succes van vorig jaar. Hier zet Rabobank samen met The Food Line-up voedselvraagstukken op de kaart. In 2050 moeten er 10 miljard monden gevoed worden. Hoe ziet die catering er dan uit?

Rabobank zet samen met The Food Line-up voedselvraagstukken op de kaart. Ze willen de bezoekers van Lowlands laten proeven welke oplossingen er mogelijk zijn om in 2050 bijna 10 miljard monden te voeden. Vorig jaar hebben ze 5000 gerechten geserveerd en met het menu van dit jaar verwachten ze veel meer van dit jaar. Zo stellen ze hun gasten voor een duurzaam dilemma want wat vinden jij belangrijker? Dierenwelzijn of CO2-besparing? Ook laten ze het borrelen van 2050 proeven en geven ze kost om over na te denken. 

Brasserie 2050 is een initiatief van Lowlands en Rabobank, in samenwerking met cateringbureau The Food Line-Up. Om de wereldbevolkingsgroei bij te benen, moet de voedselproductie omhoog en de ecologische impact ervan omlaag. Het is noodzakelijk dat we anders gaan eten, verbouwen én produceren. Vanuit haar food en agri roots ziet Rabobank het als haar opdracht om bij te dragen aan deze uitdaging. Met kennis, netwerken en financiële oplossingen zet Rabobank zich in om klanten en partners te helpen hun innovatieve oplossingen op te schalen en door te ontwikkelen langs de gehele voedselwaardeketen: van boer tot bord. Wat de meest aansprekende voorbeelden zijn delen we na dit Lowlands weekend. 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners