Duncan Sutterheim nieuwe eigenaar Westergasfabriek

01-02-2018 - INDUSTRIELE EVENEMENTENLOCATIE - Westergasfabriek heeft een nieuwe eigenaar, te weten Millten, Harvest Vastgoed en Duncan Stutterheim. De vorige eigenaar blijft de komende jaren nog als actief aandeelhouder betrokken bij de voortzetting van de huidige exploitatie van deze culturele hotspot in Amsterdam. Daarmee is continuïteit en behoudt van het huidige concept gegarandeerd.

Duncan Stutterheim aandeelhouder namens de nieuwe eigenaar: “De Westergasfabriek is een begrip in Nederland en dé creatieve ontmoetingsplek in Amsterdam. Toen ik hoorde dat de Westergasfabriek verkocht zou worden, waren we direct onder de indruk van de mogelijkheid om dit omvangrijke project met zo’n belangrijke functie in Amsterdam te kunnen verwerven; 17 monumentale gebouwen, totaal 20.000 m2, een combinatie van een hotel, kantoren, retail, horeca en evenementen ruimte. Onze overtuiging is dat dit project in Amsterdamse handen moest komen en niet bij institutionele of buitenlandse beleggers. Zodoende hebben we besloten om te investeren, met een collectief. Een collectief van partijen en personen die allemaal met de stad verbonden zijn. Om zo gezamenlijk een belangrijk stuk erfgoed voor de stad te behouden. Voor Amsterdam, door Amsterdammers. Als ras Amsterdammer richt ik mij samen met mijn vrouw Lisca, na het afsluiten van mijn werkzame leven in de dance scene, steeds meer op de sociaal culturele programmering van de stad. Als collectief én i.s.m. met het team van de Westergasfabriek verwachten wij de waardevolle functie van deze plek te kunnen continueren en verder uit te bouwen.”

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Van Nelle Fabriek

  De Van Nelle Fabriek. Industrieel Rijksmonument en trots UNESCO Werelderfgoed
 2. Fokker Terminal

  De Fokker Terminal is gevestigd in de voormalige school van Luchtvaarttechniek in Den Haag. De locatie is door de...
 3. De Rijtuigenloods

  De Rijtuigenloods biedt met de combinatie van een historisch, industrieel karakter en een trendy interieur een unieke...
 4. DeFabrique Evenementenlocatie

  DeFabrique is een oude mengvoederfabriek met up-to-date faciliteiten voor memorabele evenementen.
 5. Werkspoorkathedraal

  De Werkspoorkathedraal: een gerenoveerde industriële locatie met ±5.800m2 vrije vloeroppervlakte en eindeloze...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners