Duitse minister doet opvallende oproep: plan evenementen in voor tweede deel 2021

07-12-2020 - CORONA EN EVENEMENTEN - Daags na de teleurstellende mededeling dat de Nederlandse overheid pas vanaf de corona fase 1, waakzaam, openstaat voor testevenementen, lijken onze oosterburen voortvarender. Minister Olaf Scholz roept de cultuursector op om concerten, voorstellingen en evenementen in te plannen voor de tweede helft van 2021. 'Ingeplande evenementen die dan alsnog niet door kunnen gaan, moeten gecompenseerd worden.

De Duitse minister van Financiën Olaf Scholz roept op concerten, voorstellingen en evenementen te organiseren en in te plannen voor de tweede helft van komend jaar. Mocht de coronapandemie dan niet voorbij zijn, zal de Duitse overheid de gemaakte kosten vergoeden. Met dit plan hoopt de minister de evenementenbranche weer aan de slag te krijgen. "Anders is de pandemie straks wel voorbij, maar zijn er geen concerten meer", zegt hij tegen Der Tagesspiegel. Daarnaast werkt Scholz aan een nieuw steunpakket voor de cultuursector.

Commercieel directeur van Ziggo Dome Danny Damman reageerde op zijn LinkedIn-pagina: 'Dit is perspectief bieden: Duitse minister: organiseer weer evenementen voor tweede helft 2021, wij staan garant. Onze agenda voor het 1e kwartaal is al helemaal leeg, 2e kwartaal ziet er niet veel beter uit. Aankondigingen voor 3e en 4e kwartaal vinden niet of nauwelijks plaats. Niet gek want op dit moment is het consumentenvertrouwen niet groot. Extra overheidssteun voor het niet gesubsidieerde deel van de cultuur sector is op dit moment nul. Dus wie neemt nu risico? Het idee van onze buren is zo slecht nog niet. Start met de organisatie van festivals en concerten. Start met de kaartverkoop. De overheid staat vervolgens garant. Naast deze garantie een nieuw steunpakket die recht doet aan de werkelijke verliezen per maand per bedrijf.'
 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners