Dit zijn de Executive Producers van het Eurovisie Songfestival 2020

12-07-2019 - De executive producers van het komende Eurovisie Songfestival in Nederland zijn benoemd: Sietse Bakker wordt Executive Producer Event en Inge van de Weerd wordt Executive Producer TV. Zij zullen nauw samenwerken met deputy Executive Producers: Emilie Sickinghe en Jessica Stam.

De executive producers van het Eurovisie Songfestival 2020 zijn professionals met veel ervaring met het produceren van grote tv-evenementen in Nederland en waren ook betrokken bij eerdere edities van het Eurovisie Songfestival. Sietse Bakker is als Executive Producer Event verantwoordelijk voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Inge van de Weerd zal als Executive Producer TV de drie tv-shows (twee halve finales en de grote finale) voor haar rekening nemen.

“We willen een Eurovisie Songfestival organiseren dat Europa positief verrast, iets waar heel Nederland zich in herkent en trots op kan zijn. Daarmee leggen we de lat hoog, maar er is zoveel talent en creativiteit in Nederland dat we er een rotsvast vertrouwen in hebben dat het kan. De ambitie van dit team om er, samen met de nog te selecteren gaststad of regio, écht iets bijzonders van te maken is groot", laat Sietse Bakker namens het team weten.

Sietse Bakker was enkele jaren actief als online manager en communicatiemanager voor het Eurovisie Songfestival en daarna als Event Supervisor zes jaar werkzaam voor de EBU. Ook was hij twee jaar Executive Supervisor van het Junior Eurovisie Songfestival, waaronder de 10e editie van het evenement in Amsterdam in 2012.

Inge van de Weerd werkt sinds 1995 bij de NOS en al ruim 10 jaar uitvoerend producent van vele NOS-producties zoals Prinsjesdag, Tweede Kamerverkiezingen en Nationale Herdenkingen. Verder was zij betrokken bij grote nationale evenementen zoals het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en acties voor Giro555. Van 2007 tot 2009 was zij verantwoordelijk als Head of Delegation voor de Nederlandse inzendingen op het Eurovisie Songfestival.

Emilie Sickinghe is sinds 2006 werkzaam bij AVROTROS als producer/samensteller van verschillende muziekprogramma’s en is sinds 2010 Head of Delegation: hoofd van de Nederlandse delegatie van het Eurovisie Songfestival. Zij won met Duncan Laurence in Tel Aviv het Eurovisie Songfestival 2019.

Jessica Stam werkt al vele jaren als freelancer bij NOS Evenementen voor grote en bijzondere projecten zoals 3FM Serious Request, de Koningsvaart, de Nationale herdenking MH17 en Prinsjesdag. Verder was zij als uitvoerend producent verantwoordelijk voor 538 Koningsdag (Breda), de Songfestival Sing a long in de Ziggo Dome en diverse andere concerten en producties.

De afgelopen weken is er al hard gewerkt aan de opstart van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland. Het team zal zich de komende weken richten op de start van de productie waarbij een snelle keuze voor de gaststad en de locatie voor het Eurovisie Songfestival 2020 belangrijk is. Diverse steden en regio’s werken hebben inmiddels hun bidbooks ingediend om het event te hosten. De verwachting is dat in augustus de gaststad bekend wordt gemaakt.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).

Foto v.l.n.r.: Jessica Stam, Sietze Bakker, Inge van de Weerd en Emilie Sickinghe
Fotocredits: NPO/Michel Schnater

1 Reacties

Maastricht is favorite
michel @ 24-07-2019 07:39 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. ID310

  Creative event agency ID310 uit Utrecht ontwikkelt creatieve concepten en produceert unieke events voor merken en...
 2. Het Koninklijk Concertgebouw

  Het Koninklijk Concertgebouw is centraal geleden aan het Museumplein in Amsterdam en biedt een prachtige ambiance...
 3. Beatrix Theater

  “Beatrixtheater is de meest centrale locatie van Nederland voor uw congres, event, vergadering of seminar. . Pal...
 4. Intertent

  Intertent is een topspeler op het gebied van verhuur van tijdelijke accommodaties voor de meest uiteenlopende...
 5. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners