Deze+technische+mogelijkheden+maken+jouw+event+beter%3A+facial+recognition
Nieuws

Deze technische mogelijkheden maken jouw event beter: facial recognition

EVENEMENT FACIAL RECOGNITION - Stel dat eventprofessionals, eventmarketeers, live communicatieprofs en opdrachtgevers gewoon mensen zijn, dan kun je prima voorspellen welke nieuwe technologie ook op events een grote rol zal gaan spelen. Immers wat we thuis gaan gebruiken, zien we dan ook snel terug op events. Wat te denken van facial recognition en de mogelijkheden om jouw event beter te maken.

Wen er maar aan. In Azie wordt het al gemeengoed: betalen op basis van facial recognition (gezichtsherkenning). Of wat te denken van toegangs-toepassingen: gezichtherkenning en open de deur! De technologie en de toepassingen op basis van facial recognition stapelen zich snel op. Daarbij zitten ook tal van toepassingen die direct inzetbaar zijn voor jouw volgende evenement. Maar pas op: gebruik gezichtsherkenning NOOIT om personen te identificeren zonder hier nadrukkelijke toestemming voor te hebben en zorg te dragen voor AVG-proof behandeling van de gegevens.

Facial Recognition en evenementenregistratie

Tijdens de Location Awards in Duitsland hebben we er zelf gebruik van kunnen maken. Waar het nu vooral nog heel leuk is om een keer mee te maken, is het (mits goed werkend...) een ideale oplossing om in een raptempo mensen toegang te verlenen en zonder toegangsbewijs. Ook in Nederland zijn diverse eventregistratiebedrijven die al toepassingen op basis van gezichtsherkenning aanbieden. Hoe het in zijn werk gaat:

 

Hoe werkt facial recognition techniek?
Gezichtsherkenning is een biometrische techniek die gebruikt kan worden als identificatiemethode. Door de eigenschappen van het gezicht van een persoon te registreren en vast te leggen kan naderhand worden bepaald of de te identificeren persoon voldoet aan de eigenschappen die zijn opgeslagen. De meeste methoden meten verhoudingen tussen grootte en afstand van de ogen, mond, neus en oren. Andere methoden meten het temperatuurprofiel dat door de bloedsdoorloop voor iedereen verschillend is.

 

Facial Recognition en eventbeveiliging

Het lijkt in eerste instantie vooral een toepassing voor festivals en publieksevenementen, sterker nog, daar wordt de techniek ook al gebruikt, maar ook voor business events kan het een prettige aanvulling zijn op de beveiliging. Met gezichtsherkenning kunnen bekende cirminelen herkend worden in grote groepen. Hierbij moet gebelanceerd worden op het lijntje waar privacy, AVG en beveiliging samen komen, maar daarover kunnen de professionele eventbeveiligingsbedrijven jou prima adviseren.

Facial Recognition en social media tags

Berichten op social media hebben twee kansen om goed gedeeld te worden: uitzonderlijke content (aandoenlijk, humor, bijzonder, etc) én omdat er veel mensen op staan die zichzelf herkennen. Door gebruik te maken van de gezichtsherkenning-optie die diverse social media kanalen aanbieden, kun je automatisch personen op jouw foto taggen met gezichtsherkenning. Wat zal zorgen voor een veel groter deel-ratio.


Facial Recognition en persoonlijke service

Gezichtsherkenning zit dicht, heel dichtbij privacywetgeving en AVG en het gevaar is groot dat je over de grens gaat, dus check alles dubbel, maar het zelf aanleveren van een foto om daardoor snel en effectief binnen te komen en daar ook toestemming voor geven, is echt een service. Als organisator moet je er wel zorg gedragen worden dat de gegevens AVG-proof behandeld worden. Met die verplichting is er nog altijd wel wat mogelijk, zeker op het gebied van service: wat te denken van kennisdossier op maat downloaden met facial recognition-zuilen, het boek van de spreker betalen met gezichtsherkenning, etc.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.