DeFabrique+neemt+Wunderland+Kalkar+over
Nieuws

DeFabrique neemt Wunderland Kalkar over

DeFabrique Holding heeft per 1 augustus Wunderland Kalkar overgenomen van de Nederlandse ondernemer Hennie van der Most, die de oude centrale 25 jaar in bezit heeft gehad.

In 1995 kocht van der Most de oude kerncentrale aan en ontwikkelde het 55 hectare grote terrein tot een populair hotel-, business- en leisurecomplex. Met 40 attracties, 9000 m2 evenementenruimte, 20 vergaderzalen, 430 hotelkamers en 600.000 gasten per jaar is Wunderland Kalkar een toonaangevende locatie geworden.

Doorontwikkelen

Van der Most draagt Wunderland Kalkar met een gerust hart over aan DeFabrique Holding, die zijn bedrijfsvoering inclusief het huidige personeelsbestand zal doorzetten en doorontwikkelen. Met meer dan 20 jaar ervaring in de evenementen- en leisurebranche is DeFabrique Holding dé partij die Wunderland Kalkar verder kan brengen.

Voor DeFabrique Holding is dit een mooie aanvulling op het huidige portfolio van toonaangevende leisure- en evenementenbedrijven. Twintig jaar geleden werd in Utrecht een oude fabriek herbestemd tot DeFabrique Evenementenlocatie en leisurelocatie Kartfabrique.

Acht jaar geleden werd het oude vliegveld in Enschede herbestemd tot Vliegveld Twenthe evenementenlocatie. Drie locaties met een uniek en eigen verhaal. Wunderland Kalkar met zijn kenmerkende kerncentrale sluit hier perfect op aan.

Unieke historie en verhaal

Voor de familie van Eck, die haar bedrijven heeft ondergebracht in DeFabrique Holding, gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Jan van Eck: “We zijn Hennie zeer dankbaar dat hij Wunderland Kalkar aan ons gegund heeft en dat hij de doorontwikkeling van de door hem zo geliefde locatie aan ons toevertrouwt. Een locatie met zo’n unieke historie en verhaal past als geen ander bij ons.”

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.