De uitdaging van tijdelijke accommodaties voor de Ski World Cup

11-01-2017 - TIJDELIJKE EVENEMENTENLOCATIES - Stel je voor: meer dan 4.200 vierkante meter aan tijdelijke accommodaties bouwen, inclusief tenten met meerdere etages, op een berghelling, ver weg van de beschaafde wereld, hartje winter. Neptunus, specialist in tijdelijke accommodaties, is wel gewend om te werken met en op uitdagend terrein, maar dit jaarlijks terugkerend project is telkens weer een échte challenge. De grootste dubbel dekker werd gebouwd op slechts enkele centimeters van een afgrond van tientallen meters.

Voor diverse prestigieuze Ski World Cup evenementen in Europa verzorgt Neptunus de tijdelijke accommodaties. Voor de “Snow Queen Trophy”, die plaatsvond van 3 tot 5 januari in Zagreb (Kroatië), bouwde de Europese specialist ruim 4.200 vierkante meter aan tijdelijke accommodaties voor de aanwezige gasten, vip’s en pers. Op meerdere locaties op de berghelling werden tijdelijke hospitalityhallen met meerdere verdiepingen gebouwd. De moeilijkheidsgraad van de bouw was enorm hoog.

Dorrie Eilers, directrice van Neptunus, legt uit waarom het project zo uitdagend is: 'De huidige opstelling met accommodaties is de enige mogelijkheid op dit terrein. Alle structuren zijn gebouwd op een berghelling, de grootste dubbeldekker is zelfs gebouwd op een bergrand met een afgrond van tientallen meters. De ‘Platinum’ VIP Hospitality accommodatie staat slechts op enkele centimeters van die rand. Onze monteurs dragen hierdoor altijd harnassen zodat ze veilig op locatie kunnen werken. Een andere dubbeldekker moesten we bouwen op een steile berghelling. Op die locatie hebben we enkel de tweede verdieping (gedeeltelijk op steigers) gebouwd omdat het de enige manier was dat deze gebouwd kon worden.

Door de mogelijke weersomstandigheden bestaat de bouw uit twee fases. In de eerste fase, wanneer er nog geen sneeuw ligt, wordt het materiaal uit de grote vrachtwagens herladen in kleinere vrachtauto’s om  de berg op te rijden naar de bouwlocatie. In deze fase worden ook de constructies gebouwd. De zeilen van de constructies worden pas aangebracht in de tweede fase halverwege december, hierdoor is er geen verwarming nodig tot die tijd. In deze fase wordt tevens het paviljoen ingericht.

Vedran Pavlek, algemeen directeur van de Organising Committee Audi FIS Ski World Cup, is verheugd dat ze een partner hebben die deze uitdaging aangaat: 'Al 10 jaar is Neptunus een van de belangrijkste partners van de Croatian Ski Association, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de “Snow Queen Trophy”. De technische mogelijkheden van hun hoogwaardige accommodaties zorgen ervoor dat we prachtige hospitality- en cateringfaciliteiten kunnen bieden aan onze gasten met de beste service mogelijk. De professionaliteit en expertise die we afgelopen decennium hebben mogen ervaren onderscheidt Neptunus van andere aanbieders en maakt hen een betrouwbare en waardevolle partner voor ons.'

Over Snow Queen Trophy
Het is inmiddels traditie dat ’s werelds beste mannelijke en vrouwelijke slalom skiërs het nieuwe jaar inluiden op de berg Sljeme, boven Zagreb. De races voor de vrouwen vonden er in 2017 voor de 11e keer plaats, terwijl de mannen voor de 8e keer deelnamen aan het evenement. Net als in voorgaande jaren verzamelde zich voor de races 150 van ’s werelds beste skiërs met 400 crewleden afkomstig uit 25 landen en vier verschillende continenten. De “Snow Queen Trophy” races zijn speciaal in vele opzichten. Niet alleen is Zagreb als enige hoofdstad gastheer van de wereldbeker wedstrijden, maar ook worden alleen tijdens de Sljeme races de winnaars gekroond tot Snow King en Snow Queen. Dit jaar was deze rol toebedeeld aan de Italiaan Manfred Mölg (mannen) en Slowaakse Veronika Velez-Zuzulova (vrouwen).

Hét kennis event over evenementen: 120 kennissessies en 5 podia

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Veldeman

  ‘Challenge our limits’: wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg en zoeken steeds naar de beste totaaloplossing op...
 2. AVEX B.V.

  Al meer dan 25 jaar voorziet AVEX bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland van audiovisuele oplossingen...
 3. Maessen Tenten

  Met Maessen Tenten is de oplossing nooit ver weg en zijn de mogelijkheden talrijk.
 4. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  Zwitserland is een uitstekende bestemming voor meetings, incentives, congressen of evenementen.
 5. Jan Verhuur

  JAN Verhuur als verhalenverteller voor jouw event Sinds jaar en dag verzamelen de inkopers bij JAN Verhuur bijzondere...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners