De toekomst van evenementenlocaties: circulair

14-01-2020 - Een circulaire evenementenlocatie, bestaat dat? Veel evenementenlocaties houden zich wel bezig met no waste en circulariteit, maar de Amsterdome gaat verder dan dat. Het gebouw is volledig circulair gebouwd en opende in november 2018 als pionier haar deuren ''De Amsterdome is gebouwd met blik op de toekomst, omdat we geloven dat we zuiniger om moeten gaan met de materialen die er zijn en omdat we geloven dat het anders moet en kan'', vertelt Frank Berg van de Amsterdome.

De locatie is opgebouwd uit hergebruikte materialen, de originele panelen zijn gebruikt bij de herbouw en de kozijnen komen uit een gesloopt kantoorpand. De betonvloer bestaat voor het grootste deel uit puin en de barren, tafels en stoelen zijn gemaakt van gerecycled staal, hout en kunststof. De locatie is gasloos, de stroom komt van zonnepanelen. De lunch of het diner wordt gemaakt van streekproducten en wat overblijft mag je meenemen in doggybags. Als je dat niet wilt, composteert de Amsterdome het tot een nieuwe grondstof.


 


 

 

Wil je nou zelf ook stappen zetten op circulair gebied?

Het kennisevent The Circle of Live op 20 januari 2020 opent met voorbeelden, inspiratie en feiten de deur naar een circulaire wereld. Voor locaties, maar ook voor bureaus, toeleveranciers, catering, opdrachtgevers, etc. De laatste kaarten zijn nog beschikbaar.

>> Schrijf je nu in


''Op het gebied van de uitvoer, omgang met food, leveranciers en waste zit nu onze uitdaging. Op deze vlakken zien we kansen om onze footprint verder te reduceren. Hier werken we hard aan.'' Amsterdome probeert ook opdrachtgevers op te leiden door duurzame keuzes voor te leggen voor bijvoorbeeld de inrichting of inkoop van food. Sjoerd Weikamp van Eventbranche geeft aan onder andere daarom voor de Amsterdome als locatie voor The Circle of Live te hebben gekozen. ''Het gaat om de eerste stappen zetten naar circulariteit, niet om gelijk volledig circulair te zijn'', aldus Weikamp.

De Amsterdome is vanuit meerdere oogpunten interessant volgens Berg: ''De constructie van de locatie trekt bijvoorbeeld bedrijven uit de technische- en IT sector. Ook zijn er al veel evenementen georganiseerd voor bedrijven uit de financiële sector en detailhandel. Naast het circulaire verhaal van de Amsterdome slaan de looks van het gebouw natuurlijk ook enorm aan.'' 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Studio 21

  In no time een verpletterende (merk)beleving neerzetten? Dan ga je naar Studio 21! In een compleet verbouwde ronde...
 2. ss Rotterdam

  Het ss Rotterdam is een plek waar gasten op avontuur gaan, iets beleven. Tijdens een weergaloos feest, inspirerend...
 3. TivoliVredenburg

  Laat u verrassen door de intimiteit en de bijzondere “look and feel” van de 5 verschillende zalen
 4. Amerpodia

  Historische locaties voor elk evenement
 5. Jaarbeurs MeetUp

  Welkom bij hét vergadercentrum van de toekomst.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners