De promotie en marketing van uw eigen evenement: 20 gratis ideeën (Deel III)

24-04-2018 - EVENT MARKETING EVENT PROMOTION - De promotie van uw evenement kan een deel van uw budget opslokken en terecht, want goede promotie en marketing van uw evenement zijn belangrijk om de juiste groep en de juiste hoeveelheid mensen op uw evenement te krijgen. Juist daarom in deel III van 'De promotie en marketing van uw eigen evenemente' 20 gratis oplossingen.

Als het budget op is en u het gevoel heeft dat er geen oplossingen meer zijn om nog aan de promotie en marketing van uw eigen evenement te werken, dan is deze lijst samengesteld door de collega's van onze partner EventMB.com, ideaal: 20 ideeen die het uitproberen waard zijn om zonder budget toch tot een (groot) effect te komen.

1. Wissel diensten uit
Met een creatief brein en het principe van geven en nemen komt u een heel eind. Voorbeeld: help bij een evenement of congres en vraag om promotie in ruil daarvoor.

2. Een kijkje achter de schermen
Door uw publiek en dus de potentiele gasten mee te nemen achter de schermen, ontstaat een band die tot de aankoop van kaarten kan leiden. En met de juiste toon kunt u voor een prettige buzz zorgen.

3. Referenties voor uw evenement
Eén van de meest effectieve promotietools voor evenementen is de mond-tot-mond-reclame. Dus laat gasten van uw voorgaande events uitleggen wat de meerwaarde was en deel dit. Maak van tevreden gasten uit het verleden echte ambassadeurs en geef ze kortingscodes of zelfs gratis kaarten in ruil voor hun promo.

4. Gebruik eigen events als promotiepodium
Zorg in het voortraject dat u op uw andere events, of online samenkomsten uw grote event promoot.

5. Spreek op andere evenementen
Deel uw kennis en expertise op relevante events van derden. Doe dan geen salespitch maar bereik uw doelgroep op een slimme wijze, als ze maar gehoord hebben van uw evenement.

6. Op maat promotie
Video's en foto's om te delen worden sneller gedeeld als ze op maat gemaakt zijn voor uw relaties, ambassadeurs of influencers.

7. Gebruik Foto Quotes
Gebruik een krachtige promo quote van bezoekers van uw vorige evenement en zet deze quote voor een eyecatching achtergrond. Dergelijke promo wordt snel en veel gedeeld.

8. Een foto per dag
Deel foto's van uw vorige evenement via social media. Iedere dag een foto om de sfeer te zetten en tag mensen. 

9. Nodig lokale journalisten uit
Is uw doelgroep lokaal of regionaal, zorg dan dat u in de lokale en regionale in de agenda's komt, of met een artikel over het thema/onderwerp. Zorg voor aandacht van regionale journalisten in het voortraject.

10. Meng u in social media discussies
Investeer tijd en moeite op social media om iedere dag u te mengen in conversaties en discussiess zonder uzelf te verkopen. Wees hulpvaardig, bied oplossingen. Participeer in groepen, fora en populaire hashtags.

11. Vrij kaarten voor relaties van uw partners
Geef uw sponsoren, partners, standhouders en relaties kaarten om weg te geven aan hun beste relaties. Laat ze daarmee het woord verspreiden.

12. Mik op exclusiviteit
Voeg een exclusief element toe aan uw evenement: alleen voor genodigden, VIP of een geheim deel waarbij slechts een enkeling de details heeft. Hiermee speelt u nog meer in op the Fear of Missing Out (FOMO). De eerste 100 tickets krijgen een VIP-behandeling?

13. Vind een mijlpaal
Mijlpalen, jubilea, ze hebben een ongekende aantrekkingskracht. Iedereen wil onderdeel zijn van iets feestelijks. Vind rondom uw evenement iets dat het tot een mijlpaal event maakt.

14. Vraag uw persoonlijke netwerk
Waar heeft u vrienden en familie voor? Vraag ze om te delen, te promoten, het woord te verspreiden. Als uw hele team dit doet, bereikt u geheel gratis weer vele duizenden mensen en dus ook potentieel.

15. Crowdfunding
Op zoek naar awareness? Financiele support? Denk dan eens aan crowdfunding campagne. De vorm van publieke financiering zorgt voor veel aandacht en zorgt voor een boost als het om inschrijvingen gaat.

16. Kaarten voor veilingen van goede doelen
Doneer kaarten/tickets of complete VIP-arrangementen aan goede doelen. U helpt een goed doel en er zal over uw evenement gesproken worden op een zeer positieve manier.

17. Segmenteer uw doelgroep
Kijk goed naar wie uw doelgroep is. Wie bezocht uw eerdere evenementen, maar heeft nog niet ingeschreven? Laat ze weten dat ze gemist worden. Een hand geschreven kaart laat zien dat u ze echt mist.

18. Zorg voor goede deals
De oudste truc uit het boekje: pakketdeals, kortingen, vouchers, early bird, incentives. Want zoals u eerder las in Wat is de beste tactiek om kaarten te verkopen voor uw evenement? is meer dan de helft van de eventplanners er van overtuigd dat early bird korting de beste tactiek is om tot de verkoop van tickets te komen.

1. Early bird korting 51.3%
Een korting die geboden wordt aan gasten die al voor de officiele ticketverkoopdatum hun kaartje kopen. Het zorgt voor de eerste namen op de gastenlijst en een prettig buzz rondom uw evenement. Nadelen? Het leidt regelmatig tot discussie

2. Kortingscodes 24.3%
De good old kortingscode is een ideaal marketinginstrument: stuur uw relaties of prospects een speciale code waardoor ze korting krijgen op het evenement of congres. Nadelen? Welke relatie wel, welke niet.
 
3. Groepskorting 13.5%
Ideaal om snel kaarten te verkopen: geef kortingen zodra er meer kaarten in één keer gekocht worden.
 
4. Referentie kortingscodes 10.8%
Zodra iemand een waardevol contact aandraagt krijgt hij of zijn korting op het kaartje.19. Social media knoppen na aankoop
Zodra iemand een kaart heeft gekocht moet u het zo eenvoudig mogelijk maken om dit door ze te laten delen. Dus zorg voor social media knoppen na de aankoop. Laat ze hun enthousiasme voor uw evenement delen.

20. Social Media 'Takeover' / Challenge
Geef uw sociale media in handen van een alternatief geluid. De stagiair. Een blogger waar u mee samen werkt. Het gaat er om dat u vanuit een ander perspectief communiceert. Het voorkomt het wij van WC-eend-gevoel bij de ontvanger én het activeert uw eigen achterban maar ook de volgers van hij of zij die het overneemt. Ook een goed idee: the challenge. Iedere dag een foto over...Moet u alleen nog zorgen dat u met alle deelnemers communiceert.

>> Lees ook De promotie en marketing van uw eigen event: hoe doet u dat? (deel I)

>> Lees ook De promotie en marketing van uw eigen event: 20 creatieve manieren om te promoten (Deel II)

 


Event Promotion: 100 Creative (Free and Cheap) Ideas to Try Now first appeared on EventMB


 

 

EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk

 

https://www.eventmanagerblog.com/event-promotion#free%20ideas

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners