De nieuwe uitstraling van Pathé Tuschinski binnen de RIVM-richtlijnen

09-07-2020 - EVENEMENTENLOCATIE BIOSCOOP THEATER - Ga terug in de tijd en voel je een filmster uit de jaren ‘20. Dat deed je al in de beroemde grote zaal 1 van Pathé Tuschinski, nu doe je dat in het gehele theater. Het iconische Theater Tuschinski, het boegbeeld van de Nederlandse film, heeft een complete make-over gekregen en is nog authentieker geworden.

In november werd al een deel van een van de bekendste theaters van Nederland teruggebracht naar de originele stijl. In aanloop naar het 100-jarig bestaan van het Theater Tuschinski in 2021 zijn nu ook de overige zalen helemaal vernieuwd; in de stijl van toen, maar met de techniek en het comfort van nu. Naast de prachtige zalen met comfortabele luxe stoelen en tweezitsbankjes, is ook een geheel nieuwe cocktail- en borrelbar geopend: Bar Abraham - de eigentijdse bondgenoot van het excentrieke Theater Tuschinski. Hier drinken bezoekers signature cocktails, geïnspireerd door films, voor of na de film. 

Als eerbetoon aan Abraham Tuschinski, de grondlegger van het mooiste filmtheater van Nederland, heeft Pathé deze nieuwe bar speciaal naar hem vernoemd. In deze cocktail- en borrelbar drinken filmliefhebbers signature cocktails. De cocktails zijn geïnspireerd door films en worden voornamelijk bereid met Nederlandse ingrediënten. Daarnaast serveert Bar Abraham mooie wijnen, Italiaanse koffies en is er een gevarieerde foodkaart met kleine gerechtjes om te delen en wisselende patisserie.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Een bezoek aan een film in Pathé Tuschinski was al bijzonder, maar door deze verbouwing is de beleving nog luxer en authentieker geworden. Dankzij de cocktailbar kunnen bezoekers vanaf nu een complete dag of avond uit beleven samen met vrienden of familie in het mooiste theater van Nederland. Met een hapje en een drankje in stijl en helemaal ondergedompeld in de grandeur van dit historische theater”. 

In 1921 opende Abraham Tuschinski na een bouw van twee jaar het Theater Tuschinski. De oorspronkelijk kledingmaker uit Polen was in 1904 op weg naar de Verenigde Staten, maar bleef uiteindelijk in Rotterdam, waar hij diverse bioscopen opende. In 1916 wilde hij samen met zijn zwagers Herman Gerschtanowitz en Hermann Ehrlich iets bijzonders in Amsterdam beginnen. Hij zei hier destijds het volgende over: “Amsterdam heeft vele theaters, maar als ik er één bouw, dan moet het alle andere ver overtreffen. Grootsch als een tempel en fraai als een paleis, een theater dat zijn weerga in Europa nog niet heeft, en zelfs het verwende Amsterdamsche publiek paf doet staan van bewondering.”

Deze drang naar originaliteit en bewondering stond altijd voorop in Theater Tuschinski: een imitatie van andere theaters was voor Abraham Tuschinski uit den boze. Dit is terug te zien in de vele veranderingen die het interieur van Tuschinski heeft doorgemaakt en de vele bijzondere elementen die het theater kenmerken. Onder het bewind van Tuschinski was het theater nooit af.

Iconisch
Het pand is ontworpen door architect Hijman Louis de Jong en werd voltooid onder leiding van ingenieur D.C. Klaphaak. Maar ook na de opening werd in het gebouw verder gewerkt. De vernieuwingsdrang van Tuschinski kwam in de aanloop tot het tienjarig jubileum van het theater in 1931 tot een climax. Vele in het oog springende elementen in het huidige interieur dateren uit die tijd. Voor de inrichting en de aankleding van het interieur werd een groot aantal (sier)kunstenaars aangetrokken, onder wie Willem Kromhout, Pieter den Besten en Jaap Gidding. Geïnspireerd door de schilderingen van Pieter den Besten zijn in 2019 zaal 2 en 3 teruggebracht naar hun iconische oorspronkelijke stijl. In 2020 zijn ook zalen 4,5 en 6 van Tuschinski vernieuwd met luxe stoelen en bankjes. 

Tuschinski heeft zes zalen en is iedere dag geopend. Bar Abraham is vanaf dinsdag 7 juli officieel geopend en is ook toegankelijk voor niet-filmbezoekers. Voor meer informatie over de geschiedenis van Tuschinski klik hier en voor tickets. 

1,5 METER MAATREGELEN IN DE BIOSCOOP

Pathé is per 1 juni weer geleidelijk open voor haar publiek volgens het nieuwe protocol, waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen. Bezoekers kunnen alleen vooraf online tickets kopen en zelf online hun plaats bepalen waarbij er automatisch minimaal 1,5 meter afstand wordt gehouden.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Modubilo

  Meubilair voor evenementen: uniek, praktisch en exclusief. Weinig opslag- en transport-ruimte. Exclusieve...
 2. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...
 3. Het Koninklijk Concertgebouw

  Het Koninklijk Concertgebouw is centraal geleden aan het Museumplein in Amsterdam en biedt een prachtige ambiance...
 4. Johan Cruijff ArenA

  Vrijwel iedereen kent ‘De ArenA’ als het grootste voetbalstadion van Nederland, maar naast het voetbal zijn er in de...
 5. Tio University of Applied Sciences

  Wil jij ook evenementen organiseren? Word een talent in het organiseren van evenementen met de hbo-opleiding Hotel-...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners