
Het gerecht van de maand augustus dat Chef-Kok Roy Moes van Strandpaviljoen De Haven van Zandvoort heeft gekozen is een samenstelling uit een smeltkroes van diverse landen; Lam uit Nieuw Zeeland, Marokkaanse Couscous, de Spinazie uit Spanje en de Hazelnoten van eigen bodem.
De Haven van Zandvoort was afgelopen weekend te vinden op Haarlem Culinair met tal van verrassende gerechten.
Lams schenkel gestoofd in jus, tomaat, tijm, rozemarijn en knoflook
met couscous, geroosterde hazelnoten en wilde spinazie
Receptuur (voor 6 personen)
Lams schenkel, 6 stuks
Tomaten 6 st
Tijm 2 takjes
Rozemarijn 2 Takjes
Knoflook 4 tenen ,
Rode wijn 500cl
Kalfjus 1 liter
Couscous
1 liter kippenbouillon
Hazelnoten licht gekneusd 150 gr
Koriander1bos, munt1 bos
Zout/ peper
Klontje boter/olijf olie
Werkwijze:
Lamschenkel stoven
Lamschenkel aanzetten in stoofpan, afblussen met rode wijn vervolgens iets laten in koken Tijm, rozemarijn, knoflook én in stuken gesneden tomaat toevoegen. Dit alles even laten trekken dan jus toevoegen. Laat dit 3 uur op een laag pitje stoven.
Couscous
1 Liter kippenbouillon met een scheut olijfolie aan de kook brengen, over de couscous gieten en laten afkoelen. De hazelnoten roosteren en daarna kneuzen, koriander en munt hakken en dit door de couscous mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
Wilde spinazie
Spinazie wassen en drogen
Bereidingswijze:
Lamschenkel uit de jus nemen. De jus tot sausdikte laten inkoken, dan zeven met een bolzeef en lamschenkel warm houden in de jus. Spinazie bakken in een koekenpan met olijfolie en knoflook. De couscous dresseren op het bord daarop de spinazie de lamschenkel daar weer bovenop. De jus monteren met een klontje boter en over het gerecht of apart serveren
Eet smakelijk gr. roy