5 augustus 2014

De Haven van Zandvoort: eventmenu maand augustus Lams schenkel

Door Sjoerd Weikamp
HAVEN VAN ZANDVOORT - De Haven van Zandvoort is veel meer dan een strandpaviljoen, de locatie is volledig ingericht voor evenementen en zakelijke bijeenkomsten en presenteert op EventBranche.nl vanuit haar kwaliteitskeuken het evenementenmenu van de maand. De maand augustus: gestoofde Lams schenkel.

Het gerecht van de maand augustus dat Chef-Kok Roy Moes van Strandpaviljoen De Haven van Zandvoort heeft gekozen is een samenstelling uit een smeltkroes van diverse landen; Lam uit Nieuw Zeeland, Marokkaanse Couscous, de Spinazie uit Spanje en de Hazelnoten van eigen bodem.

De Haven van Zandvoort was afgelopen weekend te vinden op Haarlem Culinair met tal van verrassende gerechten.

Lams schenkel gestoofd in jus, tomaat, tijm, rozemarijn en knoflook

met couscous, geroosterde hazelnoten en wilde spinazie

Receptuur (voor 6 personen)

Lams schenkel, 6 stuks

Tomaten 6 st

Tijm 2 takjes

Rozemarijn 2 Takjes

Knoflook 4 tenen ,

Rode wijn 500cl

Kalfjus 1 liter

Couscous

1 liter kippenbouillon

Hazelnoten licht gekneusd 150 gr

Koriander1bos, munt1 bos

Zout/ peper

Klontje boter/olijf olie


Werkwijze:

Lamschenkel stoven

Lamschenkel aanzetten in stoofpan, afblussen met rode wijn vervolgens iets laten in koken Tijm, rozemarijn, knoflook én in stuken gesneden tomaat toevoegen. Dit alles even laten trekken dan jus toevoegen. Laat dit 3 uur op een laag pitje stoven.

Couscous

1 Liter kippenbouillon met een scheut olijfolie aan de kook brengen, over de couscous gieten en laten afkoelen. De hazelnoten roosteren en daarna kneuzen, koriander en munt hakken en dit door de couscous mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

Wilde spinazie

Spinazie wassen en drogen

Bereidingswijze:

Lamschenkel uit de jus nemen. De jus tot sausdikte laten inkoken, dan zeven met een bolzeef en lamschenkel warm houden in de jus. Spinazie bakken in een koekenpan met olijfolie en knoflook. De couscous dresseren op het bord daarop de spinazie de lamschenkel daar weer bovenop. De jus monteren met een klontje boter en over het gerecht of apart serveren

Eet smakelijk gr. roy