De grootste elektronica beurs ter wereld: innovaties en wat heeft de eventbranche hieraan?

09-01-2020 - CES, Consumer Electronics Show, dé beurs als het gaat om consumenten technologie vindt plaats in Las Vegas. Deze beurs is al 50 jaar de plek waar innovaties en baanbrekende technologie worden gepresenteerd. Van de videocassette recorder in 1970 tot de OLED TV in 2008 tot de 3D-printer in 2014. Wat zijn dit jaar de meest opvallende technologieën? En hebben wij daar binnen de evenementenbranche wat aan?

Foto: AFP

Waar Las Vegas, Amerika’s grootste gok- en congresstad normaal gesproken volstroomt met toeristen en gelukszoekers togen er elk jaar ook gemiddeld 170.000 deelnemers uit 160 landen naar de stad in Nevada. Vorig jaar werd er tijdens de beurs maar liefst aan 5 miljoen aan deals gesloten. Met recht een beurs van wereldformaat.

Samsung's Rolling robot
Samsung presenteerde de small rolling robot. De robot, die wat weg heeft van een tennisbal, zou reageren op onze behoeftes, ons begrijpen en ons ondersteunen in ons dagelijks leven. Geen directe verbinding met de de evenementenbranche, maar deze ontwikkelingen gaan langzaamaan ook in het zakelijke bedrijfsleven ontwikkelen.  Zoals in onderstaande video te zien is zou de robot ons wel in het dagelijks leven kunnen ondersteunen.

 

 

In deze video is ook het nieuwe televisie model van Samsung, de The Sero. Een televisiescherm dat zowel verticaal als horizontaal gebruikt kan worden. Voor het afspelen van video’s kan het handig zijn het scherm verticaal te gebruiken.  


Verbetering beeldkwaliteit door AI
Elektronicagiganten Samsung, Sony en LG zetten in op kunstmatige intelligentie ( AI )  om beeld kunstmatig te verbeteren. Via een lichtsensor meten de toestellen de hoeveelheid licht in een ruimte waarna de beeldkwaliteit hierop wordt aangepast. Een nieuwe technologie die de beeldkwaliteit onmerkbaar snel verbetert en verder gaat dan het verscherpen van beeld alleen. Dezelfde technologie wordt gebruikt voor het verbeteren van audio, bepaalde delen van het geluid worden harder afgespeeld, bijvoorbeeld het stemgeluid om boven het achtergrondgeluid uit te komen. Interessante technologiën die ook de wereld van events gaan veranderen en verbeteren.

 

Bezorging van maaltijden met een robot

Foto: Valeo
 

De Franse fabrikant van auto-onderdelen Valeo en het Chinese Meituan Dianping, de grootste on-demand thuisbezorgdienst maaltijden in China kondigden al eerder een samenwerking aan. Inmiddels hebben zij samen een prototype ontwikkeld van een elektrische ‘bezorgdroid’ genaamd Valeo eDeliver4U. De bezorgwagen kan zelf zijn weg vinden in de stad en tot wel 17 maaltijden per keer leveren.


Vanuit Nederland is ook prins Constantijn aanwezig als tech-ambassadeur. Volgens hem verschuift de nadruk steeds meer naar hoe technologie impact kan hebben op grote transities waar we inzitten, over het klimaat, de gezondheidszorg en mobiliteit, gaf hij in een interview in het NOS Radio 1 Journaal aan.

Overige opvallende technologieën waren het oprolbare tv scherm. Elektronicagigant Sony heeft op de CES-beurs in Las Vegas het conceptmodel van een elektrische, zelfrijdende auto gepresenteerd.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners