De+gevolgen+van+Corona+in+de+Europese+eventmarkt%3A+Spanje+van+120+naar+0+in+10+dagen
Nieuws

De gevolgen van Corona in de Europese eventmarkt: Spanje van 120 naar 0 in 10 dagen

CORONA EN EVENEMENTEN EUROPA - Al enkele jaren is er nauw contact tussen de diverse Europese eventmedia. Een netwerk vol vriendschap, uitwisseling van kennis en ideeen...een beetje als de branche zelf. Nu in deze bizarre periode houden de redacties elkaar op de hoogte van ontwikkelingen. Die delen we per land graag met jullie. In de eerste editie Spanje: José Garcia Aguarod van het toonaangevende Grupo eventoplus.

Hoe beschrijf je in een paar woorden de impact van de covid-19 op de evenementensector van je land?

De evenementenbranche is in 10 dagen van 100% (of 120%) naar letterlijk 0 gegaan. Alles wordt geannuleerd of uitgesteld, naar in de meeste gevallen een onbepaalde toekomstige datum. Iedereen is thuis, in veel gevallen aan het werk voor toekomstige projecten, maar in veel andere gevallen wachtend op wat licht in de komende weken. Er is nogal veel verbazing over de snelheid en de omvang van deze hit.

Hoe helpt de overheid de evenementenbedrijven?

Er zijn geen specifieke maatregelen voor de evenementenindustrie en media en verenigingen werken samen om de overheid te bewijzen dat de onze een strategische sector voor het land is. De regering implementeert enkele belangrijke maatregelen om bedrijven en werknemers te helpen met hun sociale bijdragen en salarissen, maar op een zeer algemene manier.

Hoe is het algehele gevoel onder organisatoren?

Bedrijfsorganisatoren nemen een afwachtende houding aan. Ze stellen hun evenementen uit tot ten minste de tweede helft van het jaar en wachten op bureaus die met coole (virtuele?) voorstellen naar hen toe komen en locaties aanmoedigen om zich aan te passen aan een toekomstige situatie (die niemand tot nu toe kan voorzien). Ook zien veel spelers in de branche de waarde van wederzijds vertrouwen en langdurige relaties, omdat iedereen iets van de ander nodig heeft (contracten worden herschreven, annuleringsbepalingen, flexibiliteit, enz.).

Hoe ziet u de post-covid19, met betrekking tot de evenementenindustrie?

Grote vraag. We hebben nog wat meer tijd nodig om iets met enige duidelijkheid te voorzien. Naar mijn mening zal de markt zich tot een bepaald punt herstellen - heel geleidelijk - aangezien landen (zelfs regio's binnen landen) op verschillende momenten uit de pandemie zullen komen. Afhankelijk van de lengte en het trauma dat deze huidige crisis in de samenleving en binnen de regeringen achterlaat, zullen verordening en regelgeving een toekomstige belemmering vormen voor uitgebreid reizen, voor grote bijeenkomsten, voor locatie- en voedselcertificeringen, enz. Bovendien zullen bedrijven zeer voorzichtig zijn voordat ze weer overgaan tot het organiseren van grote evenementen, waarschijnlijk zal hun vraag aan de branche vooral gaan over veel flexibiliteit, gezondheids- en veiligheidsgaranties en worden extraatjes weggesneden.

Neem een kijkje op eventoplus.com onderdeel van de indrukwekkende Grupo eventoplus:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.