De evolutie van BBQ Catering: 5 nieuwe ontwikkelingen

09-08-2018 - Grillmeister Joost van Wijk en CBO (Chief Barbecue Officer) Dennis Noppen reisden in 2010 door de Verenigde Staten. Daar werden ze gegrepen door de manier van barbecueën, waarna barbecue cateraar Grill'nSmoke ontstond. Inmiddels staan ze al ruim 8 jaar achter de barbecue en bedienen zij groepen van 50 tot 1000 personen. Kortom, genoeg ervaring om de belangrijkste ontwikkelingen binnen de evolutie op een rij te zetten:

Van gasbarbecue naar hout gestookt
Het ‘barbeknoeien’ wat wij in Nederland nog veel doen mag eigenlijk geen barbecueën genoemd worden. Het echte barbecueën is volgens Van Wijk namelijk het bereiden van producten via indirecte verhitting. Het bereiden van vlees, vis of groente op kolen of briketten wordt grillen genoemd. Grillen op een gasbarbecue is al helemaal uit den boze. Echt hout moet het zijn, eikenhout heeft hierin de voorkeur. Hout met een stoere rookvorming en een aangename houtgeur.

Van een simpele shaslick naar de ingewikkelde bereiding van een onbekend stuk vlees
Op een barbecue horen bijzondere, kwalitatieve producten. 'Voorgegaarde hamburgers, vage spiesjes, zwarte shaslicks maar ook de huzarensalade uit een emmer zijn echte no go’s', vertelt Van Wijk. Waar we aan moeten denken zijn bijzondere stukken vlees. Zoals de Picanha, een stuk vlees van het rund, dat in Zuid- Amerika vaak op de barbecue bereid wordt. Ook de Bavette, een stuk rundvlees met een grovere structuur, hebben zij tot een specialiteit verheven.

Van chaving dishes naar live bereiding & storytelling
De warmhoudbakken worden nog veel gebruikt. Zie je ze op een barbecue graag? Nee, meent Grill’nSmoke, de klant ziet liever een stuk vlees live bereid worden. Uit de handen van een chef die weet wat hij bereid. Een chef die met passie vertelt over de oorsprong en de bereiding van het product. 

“Goede kwaliteit en anders doen we het niet”
Zegt Van Wijk kordaat. Het is niet zo dat ze niet mee willen denken maar ze willen enkel kwaliteit bieden waar ze 100% achterstaan. 'Wil je toch een shaslick of friet uit de frituur voor de kinderen, dan moet je niet bij ons zijn.' Zij halen hun vlees bij een lokale boer, een boer die zij met het team ook bezoeken. Vlees dat zorgvuldig bereid wordt, zoals bij hun signature dish; de Pulled Pork Cheeseburger. Varkensvlees dat na 24 uur marineren minimaal 10 uur op lage temperatuur gegaard wordt. Ook bij vegetarische (of veganistische) gerechten geldt; doe het goed of doe het niet. Zij bedachten de Fooled Pork Paprika; een gegrilde paprika, gevuld met jackfruit. Een Aziatische vrucht met een vleesachtige structuur, met de juiste kruiden een perfecte vleesvervanger.

Saus; smeermiddel voor slecht vlees
Saus gebruiken mag.. maar dan wel met mate. Een goed bereid en gekruid stuk vlees heeft dit namelijk niet nodig. Eerder koos je uit 1 van de 12 Remia sauzen voor het zwart geblakerde speklapje op je bord, dat is volgens
Grill‘nSmoke verleden tijd. Wil je toch saus? Neem dan 1 van hun 3 verse, huisgemaakte sauzen.

Meer weten over de arrangementen van Grill'nSmoke voor jouw event?
Neem dan contact op met Joost via joost@grillnsmoke.nl.


 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Next Kitchen Catering

  Next Kitchen is een innovatief en flexibel cateringbedrijf uit Utrecht dat met veel passie en creativiteit invulling...
 2. MPS Food & Design

  Wij zijn Martinair Party Service, kortweg MPS. Wij creëren tot de verbeelding sprekende eventcatering.
 3. Dutch Food Concepts

  Dutch Food Concepts verzorgt als partner van event-, beur- en festivalcateraars de catering van typisch Nederlandse, ...
 4. Grill'nSmoke

  BBQ-cateraar pur sang! Grill’nSmoke is een cateraar die zich volledig heeft gespecialiseerd in BBQ-catering. Zelf...
 5. Party Rent Group

  Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor de inrichting van uw evenement, dan bent u bij Party Rent...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners