De concentratie van uw gast een boost geven? Do's en Don'ts voor het comfort van uw gast

03-01-2018 - EVENEMENTENVERHUUR - Mensen zijn er in vele verschillende vormen en maten, toch zijn de zitplaatsen bij vergaderingen, meetings, evenementen en congressen bijna altijd 'standaard'. Jammer genoeg is een aantal meubels en sommige soorten opstellingen niet comfortabel genoeg voor een groot aantal van uw gasten. Wat kunnen evenementenplanners doen om het comfort en de concentratie van gasten te verhogen?

Voorop gesteld, gelukkig zijn er veel goede decorateurs, evenementenverhuurders en eventstyling partners die samen met u tot de perfecte inrichting kunnen komen (zie onder dit artikel een overzicht van kwalitatieve bedrijven), maar dit artikel van Patti J. Shock, CPCE, Academic Consultant for The International School of Hospitality (TISOH), dat verscheen op EventMB.com geeft u handvatten om het comfort van uw gast te verhogen en zo de concentratie en aandacht te versterken. Daarbij zijn onderstaande 2 feiten het uitgangspunt:

Feit 1: Mensen letten meer op, wanneer ze zich op hun gemak voelen
Feit 2: Ongemakkelijk zijn leidt af en verandert de focus van de ervaring


Stoelen in cirkels
Een van mijn meest gevreesde zinnen om te horen, als ik een vergadering bijwoon, is: "Trek je stoelen in een cirkel." Ik HAAT stoelen in cirkels. Ik VERMIJD sessies met stoelen in cirkels', opent Shock haar betoog. Mensen van formaat, met name vrouwen in rokken, hebben moeite om hun knieën bij elkaar te houden. Het is ongemakkelijk. Sommige vrouwen zouden zich erg schamen als ze konden zien wat vaak zichtbaar is wanneer dames in rokken hun benen kruisen. Ik dacht dat ik een paar keer tegenover Sharon Stone zat...

En laat me niet beginnen over 'manspreading'. Manspreading: mannen zitten op openbare plaatsen met de benen wijd uit elkaar, zonder rekening te houden met andermans persoonlijke ruimte. Wanneer mannen op deze manier gaan zitten, stralen ze gewild of ongewild dominantie uit.

Kleine mensen hebben geen schoot, hun dijen hellen geforceerd naar voren en soms bengelen hun benen in de lucht. Het is dus moeilijk om een notitieblok, laptop of voedsel op schoot te houden.

De meeste gasten willen een tafel, want met een tafel kunnen ze alles kwijt:
computers
- eten, drinken, snacks
notitieblokken
- alles voor persoonlijke verzorging
- en de ruimte om even naar voren te leunen voor een andere zitpositie

En er zijn zelfs tafels die speciaal ontworpen zijn om samen te werken.


Het comfort van uw aanwezigen
Als aanwezigen langer dan een uur moeten zitten, moet u uw stoelen voorzien van een lendensteun. Gisteravond verliet ik vroeg een etentje voor een prijsuitreiking omdat mijn rug me aan het vermoorden was. Als voorbeeld in Amerika: 31 miljoen Amerikanen ervaren op elk moment pijn in de onderrug. Ten minste 80% van de bevolking zal ergens in hun leven last krijgen van een rugprobleem.

Vermijd lage of zachte stoelen waarvan het moeilijk is om omhoog te komen. Met lage stoelen zitten lange mensen met hun knieën omhoog.

Ook hoge stoelen en krukken zijn voor sommigen een probleem. Kleine mensen hebben moeite met opstaan ​​en als ze dat wel doen, hebben ze bungelende benen tijdens het zitten, tenzij er een extra steun is voor de voeten.

Diepe sofa's met kussens zijn eveneens niet ideaal voor korte mensen, omdat ze niet achterover kunnen leunen en als ze dat al doen, worden hun benen recht naar voren of omhoog uitgestrekt. De lendensteun is echt cruciaal. Een heleboel kussens geven geen steun aan de rug.

Terwijl standaard stoelen vaak prima zijn voor een dinersetting, in de theateropstelling staan ​​ze vaak zo dicht op elkaar dat deelnemers zich bijna geplet voelen. De breedte van de standaard banketing stoel is 40 centimeter, terwijl de breedte van de rug van de meeste mensen veel groter is dan dat. Dit is de reden waarom ik altijd een zitplaats op het gangpad probeer te krijgen, zodat ik iets meer ruimte kan creeeren.

Je moet stoelen in rijen eigenlijk 5 centimeter uit elkaar plaatsen, maar dat botst weer met de voorwaarde dat rijen stoelen verplicht gekoppeld zijn. TIP: bij het huren van meubels, kijk goed naar de meubelgroottes voor de verschillende opties in de ruimte. Tijdens #DVHE richtte Partyrent.com twee totaal verschillende ruimtes in. In de eerste ruimte kozen we samen voor een traditionele opstelling, waar wel rekening werd gehouden met zitcomfort en de 5 centimeter tussenafstand:

 

Open ruimte zitplaatsen
Bovenstaande is een mooie opmaat naar zitten in de open ruimte, waardoor aanwezigen op de meest comfortabele manier die bij hen past kunnen gaan zitten.

 • Banken
 • Gemakkelijke stoelen
 • Schommelstoelen
 • Classroom Style - Stoelen met brede tafels van zo'n 45 centimeter
 • Statafels, voor degenen die liever staan
 • Vloer Kussens / Zitzakken

 

Kathy Power, AFR Furniture Rental: 'Unfortunately often times the client selects the same seating for all guests which highlights the need for thought in designing a comfortable environment that allows all guests to feel engaged in the process.'

>> Patti Shock's Open space seating Board on Pinterest has lots of inspiration

De meeste tafels zijn ongeveer 75 centimeter hoog. Standaard meeting stoelhoogte is over het algemeen rond de 45 centimeter (van de vloer tot de bovenkant van de stoel). Laat 30 centimeter tussen de stoel en het tafelblad. Laat 17 centimeter tussen een stoelarm en de onderkant van de tafel.

Veel opvouwbare / stapelbare / draagbare stoelen zijn slechts 38 centimeter hoog, waardoor aanwezigen het gevoel hebben dat ze in een gat zitten.

Exposanten op een beurs moeten ook rekening houden met het type zitplaatsen dat ze in stands op beurzen aanbieden. Shaun Cahlan en Robin Schaff, van Angles on Design becommentariëren. 'Het duurt maar een seconde om een mening te vormen over een beursstand en 94% van die mening is ontwerp of design gerelateerd. Niet alle bedrijven hebben een groot budget, maar een ding dat nooit aan het toeval mag worden overgelaten, is de keuze van meubels. Het selecteren van de juiste stoelen en tafels voor uw stand is oh zo belangrijk. Overweeg keuzes aan de hand van comfort en functionaliteit samen met meerdere stijl- en kleurenopties, zodat aan alle behoeften kan worden voldaan.'

 

7 Tips voor Open Space-stoelen en een beter comfort voor uw gasten en deelnemers:

 • Breng de behoeften van uw deelnemers in kaart en bepaal aan de hand daarvan de soorten meubels. Gebruiken veel van uw bezoekers laptops en hebben ze dus tafels nodig? Hoeveel oudere bezoekers zijn er? En hoeveel jonge aanwezigen?
 • Bespreek de verschillende setting-mogelijkheden met de locatie
 • Overweeg extra benodigde ruimte om aan de behoeften van uw deelnemers te voldoen
 • Overweeg extra kosten VS het comfort van uw gast
 • Raadpleeg een meubelverhuurbedrijf, evenementenverhuurder of evenementendecorateur - zij kunnen CAD-tekeningen leveren
 • Zorg voor zitplaatsen met lendensteun voor mensen met rugklachten
 • Laat 5 centimeter tussen stoelen in uw plenaire theateropstelling indien mogelijk

 

Foto: Partyrent.com tijdens #DVHE drie verschillende settingen in één ruimte: krukken met tafels, stoelen met tafels en sofa's met poef. 

Ten slotte
One size past niet altijd iedereen. Als u niet wilt dat uw deelnemers sessies overslaan, eerder weggaan of zich niet concentreren vanwege het feit dat ze zich ongemakkelijk voelen, overweeg dan om een ​​verscheidenheid aan zitmogelijkheden te bieden. Verschillende zitplaatsen zouden voor de aanwezigen een stimulans kunnen zijn om eerder in de kamer te komen om toegang te krijgen tot hun voorkeursplaatsen. 

Een tafel, een stoel, een schaal met fruit en een viool: wat moet een man nog meer gelukkig maken? - Albert Einstein

 

Want to Boost Attendee Concentration? The Do’s and Don’ts of Attendee Comfort first appeared on EventMB


 

 

EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk

 

 

 


EvenementenDecoratie

 

Eventbranche heeft voor u de topdown evenementendecorateurs geselecteerd voor de styling en decoratie van locaties voor evenementen. Met nieuws en presentaties van de betreffende bedrijven.

 

 1. DCRT Event Decorations & styling

  Ieder evenement verdient een eigen en unieke benadering. DCRT is de absolute specialist als het gaat om styling, inrichting en decoratie.
 2. Booz event design

  Boozed is een creatieve, flexibele partner op het gebied van events. Je kunt hier terecht voor een breed eigentijds verhuurassortiment, standbouw, maatwerk en...
 3. Expo Flora

  Expo Flora verzorgt sfeeroplossingen op maat, voor zowel kleine als zeer grote evenementen
 4. van der Maarel Eventstyling

  Sfeerconcepten voor elk type event
 5. Fraai Projecten Decor en Event Styling

  ‘Wow’, een klein en simpel woord dat op tal van manieren wordt geuit.

Bekijk alle EvenementenDecoratie »

 

Evenementenverhuur

 

Nieuws over en aanbieders van evenementenverhuur voor meubels, servies, decoratie en aankleding van uw evenement.

 

 1. JMT International

  Al dertig jaar is JMT toonaangevend in verhuur van vloerbedekking en meubilair. Maar het bedrijf is meer partner in business dan leverancier. Meedenken is de sterke...
 2. Heman Verhuurservice

  Héman Verhuurservice 'kwaliteit is onze basis'. Héman is een verhuurbedrijf dat verhuurt aan grote evenementen, bedrijfsfeesten, beurzen, congressen, bruiloften, feesten...
 3. Euro Events

  Euro Events is al jaren één van de grootste spelers binnen de branche van evenementbenodigdheden. Euro Events levert naast polsbandjes, consumptiemunten, lanyards en...
 4. Coby Verhuur

  Coby Verhuur alles voor de inrichting van uw evenement.
 5. Westerhuis Verhuur Twente

  Al meer dan 80 jaar bouwen wij feesten door heel Nederland. Met onze ervaring, flexibiliteit, creativiteit en uitgebreide service, zullen wij er alles aan doen om aan uw...

Bekijk alle Evenementenverhuur »

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. David van Schie Party Rental

  David van Schie party rental is uw professionele leverancier van partyverhuurmaterialen.
 2. Party Rent Group

  Inrichtingsconcepten, designmeubilair, catering equipment, event-logistiek
 3. JMT

  Onze opdrachtgevers zijn zo gevarieerd als ons aanbod, eventbureau ’s , congressen, beurzen, stand bouwers of...
 4. Neptunus

  Neptunus is de onbetwiste expert als het gaat om tenten of tijdelijke accommodaties voor uw evenement
 5. Intertent

  Intertent is een topspeler op het gebied van verhuur van tijdelijke accommodaties voor de meest uiteenlopende...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners