Crowdmanagement in coronatijd

20-07-2020 - CROWD CONTROL - Om in de coronatijd evenementen te organiseren en bezoekers te ontvangen zijn er de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Samenwerken met een specialist is hierbij essentieel. In het online magazine Crowd Control deelde onder meer TraffcSupply kennis en aanbod.

Het houden van de 1,5 meter afstand en het in goede banen leiden van bezoekersstromen is natuurlijk een enorme uitdaging voor de branche in het algemeen. Daarom is het uitermate belangrijk dat de informatie die je verstrekt aan bezoekers op een zo duidelijk mogelijke manier wordt weergegeven. Je wil de gasten het gevoel geven dat ze welkom zijn maar ook dat je ze op een veilige en verantwoorde manier ontvangt.

In je crowdmanagementplan staat hoe je omgaat met de publieksstromen. Zo’n plan maak je vooraf en bevat onder andere de planning van alle bezoekersstromen door middel van bewegwijzering en informatieborden. Maar ook de verwijzing naar bijvoorbeeld optredens op verschillende podia. Je wordt verplicht goed na te denken over veiligheid en zal antwoord moeten krijgen op vragen als: Hoe waarborg je hygiëne en de 1,5 meter afstand? Hoe voorkomt je dat er niet teveel publiek langs of op één plek komt? Wat heb je bedacht als het ergens te druk wordt? Stel er breekt om wat voor reden paniek uit, waar gaan mensen dan naar toe? Wanneer komen mensen naar binnen en rond welke tijd verlaten ze het terrein? Als we geforceerd moeten stoppen, hoe gaan we dan om met al onze voorzorgsmaatregelen? Al deze antwoorden moeten terecht komen in een crowdmanagementplan waar herkenbare informatievoorzieningen en routeplanning een essentieel onderdeel van uitmaken.

Pictogrammen zeggen meer dan woorden

 

 

Universele pictogrammen

Door met universele herkenbare pictogrammen te werken is voor bezoekers in één oogopslag duidelijk wat de bedoeling is. Wie kent niet de twee poppetjes met de 1,5 meter lijn?

Een paar maanden geleden had niemand ze nog gezien en nu herkent bijna iedereen dit pictogram en weet wat het betekent. Een voordeel van pictogrammen is dat ze van grote afstand zijn te herkennen.  Vul de afbeeldingen eventueel aan met een korte toelichting maar houd het overzichtelijk. En herhaal regelmatig je boodschap.

Veiligheidsbord

TrafficSupply is ruim 14 jaar specialist op het gebied van verkeers-, veiligheids- en informatieborden. TrafficSupply maakt de standaard COVID-19 informatieborden en ontwerpt ook klantspecifieke op maat gemaakte borden.

Op veiligheidsbord.nl kun je ook zelf de officiële op jouw evenement toegespitste informatieborden ontwerpen. Via de montage-adviesmodule kun je daarna kiezen uit een breed scala aan flexibele en verplaatsbare bevestigingssystemen. De door ons gemaakte borden zijn van aluminium ze zijn supersterk en mede door een speciale anti-graffiti toplaag kan eenvoudig stift, stickers en verf verwijderd worden waardoor de duurzaam geproduceerde borden voor meerdere evenementen te gebruiken zijn. Bekijk ons complete assortiment op: Veiligheidsbord.nl

Bekijk ons complete assortiment op: 


Meer over Crowd Control in het online magazine:

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners