Crowd Control: intelligente schermen reguleren drukte

03-08-2020 - CROWD CONTROL EVENEMENTEN - Met het nieuwe intelligente telsysteem CrowdAlert van Easy2Rent regelen winkeliers op een eenvoudige manier dat klanten/bezoekers op veilige afstand van elkaar kunnen winkelen. De slimme toepassing is ook voor uw volgende evenement of locatie een ideale tool om bezoekersstromen te reguleren en helder te communiceren.

Social distancing: CrowdAlert maakt eventbezoek veilig


Bedrijven, locaties en evenementen organisatoren zijn verplicht om in hun zaak of op hun evenement de social distancing eisen te respecteren. Door de strenge maatregelen mag er nog maar een beperkt aantal bezoekers / klanten tegelijkertijd binnen. Winkels / bedrijven / gemeenten / onderwijsinstellingen / gebouwbeheer / beurzen / congressen zijn verplicht om in hun organisatie de social distancing eisen te respecteren. In het bijzonder is dat het houden van 1,5 meter afstand tussen personen. Easy2Rent denkt mee en komt met de oplossing: ‘CrowdAlert’.

 

Slim telsysteem CrowdAlert

Met het nieuwe, in Nederland en België ontwikkelde, telsysteem CrowdAlert kunnen bedrijven, locaties en eventorganisatoren op een eenvoudige manier regelen dat er niet méér klanten of bezoekers dan toegestaan de winkel of het evenementen binnengaan en dat iedereen op veilige afstand van elkaar het 'event' kan bezoeken.

CrowdAlert registreert met camera’s exact hoeveel mensen de winkel in- en uitgaan. Aan de hand van die gegevens krijgt het publiek bij de ingang een heldere instructie te zien op een groot scherm. Het scherm kleurt groen wanneer het rustig is en de klant naar binnen mag, oranje wanneer het drukker is maar u toch nog naar binnen kunt, en rood wanneer de maximumcapaciteit van de locatie bereikt is en u even moet wachten tot een bezoeker of klant de winkel verlaat.

Een hoge resolutie camera registreert het aantal personen, dat naar binnen- en buiten gaat. Ook in grotere locaties met meerdere in- en uitgangen, en in moeilijke omstandigheden (honden, kinderwagens, vogels) is het aantal bezoekers te tellen. In het systeem kan het aantal personeelsleden wat werkzaam is op de werkvloer, worden aangegeven.

Hoe werkt CrowdAlert?

Het scherm toont een kleur per status en laat zien of het maximumcapaciteit bereikt is:

  • Groen: Wanneer het rustig is en de bezoeker/klant binnen mag
  • Oranje: Wanneer het drukker is, maar het nog veilig is om naar binnen te gaan
  • Rood: Wanneer de maximum capaciteit van de locatie bereikt is en de bezoeker moet wachten tot de volgende klant naar buiten gaat


‘Andere sectoren helpen’

‘We hebben al jaren ervaring met het inzetten van schermen en IT op evenementen’, vertelt Bert van der Werff, business manager van Easy2Rent. ‘Events worden nu even niet georganiseerd, dus wilden we kijken hoe we andere sectoren kunnen helpen. We hebben de kennis binnen onze groep gebundeld en op heel korte termijn een uniek systeem ontwikkeld. We komen niet alleen met een slimme oplossing, maar ook één die snel, goedkoop en op grote schaal uitgerold kan worden.’

Lees het volledige artikel over East2Rent en de oplossingen die het bedrijf biedt. Klik op onderstaande cover om het artikel en de overige artikelen in de online special Crowd Control te lezen:

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners