Crisis Monitor deel II: Ruim de helft van eventbedrijven failliet binnen 6 maanden

30-05-2020 - CRISIS MONITOR EVENTBRANCHE.NL - Het naderende onheil voor grote delen van de eventbranche, als gevolg van de COVID-19-maatregelen, ligt nog altijd op de loer. Grote delen van de Nederlandse eventbranche, in al haar diversiteit, geven aan binnen enkele maanden failliet te gaan. In deze crisis monitor hebben we ook veel vragen per segment in kaart gebracht. Dan is duidelijk te zien dat de nood het hoogst is binnen de partycatering.

In deel twee van de Crisismonitor van EventBranche.nl, waar wederom een kleine 1000 eventprofessionals en opdrachtgevers aan deelnamen, kijken we naar hoe de branche anticipeert en waar de opdrachtgevers hun pijlen op richten. Een beeld waar creativiteit, ondernemen en de harde realiteit samen komen. Om dat beeld nog beter te duiden is een aantal vragen twee keer gesteld: voor en na de vooraankondigingen van 6 mei. Tijdens de persconferentie van 6 mei werd namelijk duidelijk dat er vanaf 1 juni weer samengekomen mag worden met 30 pax en op 1 juli hoogstwaarschijnlijk met 100 pax, binnen de 1,5 meter afstand. Het maakte voor de levensvatbaarheid van veel eventbedrijven weinig uit, zo blijkt uit onderstaande grafieken:

Omdat er nu ook pers segment de resultaten zichtbaar zijn in de Crisis Monitor is vooral het beeld van de partycateraars desastreus te noemen.

EventBranche.nl heeft de Crisis Monitor beschikbaar gesteld voor iedereen, met 15 pagina's vol grafieken, percentages en beelden van de eventbranche. Zo is er gevraagd naar het inzetten van online events, het aanhaken op de mogelijkheden van 1,5 meter concepten, budgetten etc. De monitor is eenvoudig te downloaden via onderstaande button:

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. D&B Eventmarketing

  D&B Eventmarketing helpt organisaties hun dromen en ambities te realiseren.
 2. Holland Evenementen Groep

  Een allround en unieke evenementenlocatie in het midden van Nederland. Dé locatie voor bijzondere...
 3. Grill`nSmoke BBQ Catering

  Gewapend met houtgestookte XXL BBQ smokers bereidt Grill’nSmoke de mooiste BBQ-gerechten op evenementen,...
 4. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 5. Tio University of Applied Sciences

  Wil jij ook evenementen organiseren? Word een talent in het organiseren van evenementen met de hbo-opleiding Hotel-...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners