Crisis+Monitor+deel+II%3A+Ruim+de+helft+van+eventbedrijven+failliet+binnen+6+maanden
Nieuws

Crisis Monitor deel II: Ruim de helft van eventbedrijven failliet binnen 6 maanden

CRISIS MONITOR EVENTBRANCHE.NL - Het naderende onheil voor grote delen van de eventbranche, als gevolg van de COVID-19-maatregelen, ligt nog altijd op de loer. Grote delen van de Nederlandse eventbranche, in al haar diversiteit, geven aan binnen enkele maanden failliet te gaan. In deze crisis monitor hebben we ook veel vragen per segment in kaart gebracht. Dan is duidelijk te zien dat de nood het hoogst is binnen de partycatering.

In deel twee van de Crisismonitor van EventBranche.nl, waar wederom een kleine 1000 eventprofessionals en opdrachtgevers aan deelnamen, kijken we naar hoe de branche anticipeert en waar de opdrachtgevers hun pijlen op richten. Een beeld waar creativiteit, ondernemen en de harde realiteit samen komen. Om dat beeld nog beter te duiden is een aantal vragen twee keer gesteld: voor en na de vooraankondigingen van 6 mei. Tijdens de persconferentie van 6 mei werd namelijk duidelijk dat er vanaf 1 juni weer samengekomen mag worden met 30 pax en op 1 juli hoogstwaarschijnlijk met 100 pax, binnen de 1,5 meter afstand. Het maakte voor de levensvatbaarheid van veel eventbedrijven weinig uit, zo blijkt uit onderstaande grafieken:

Omdat er nu ook pers segment de resultaten zichtbaar zijn in de Crisis Monitor is vooral het beeld van de partycateraars desastreus te noemen.

EventBranche.nl heeft de Crisis Monitor beschikbaar gesteld voor iedereen, met 15 pagina's vol grafieken, percentages en beelden van de eventbranche. Zo is er gevraagd naar het inzetten van online events, het aanhaken op de mogelijkheden van 1,5 meter concepten, budgetten etc. De monitor is eenvoudig te downloaden via onderstaande button:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.