Crisis Monitor deel II: 85% opdrachtgevers bezig met online events en 1,5 meter concepten

01-05-2020 - CRISISMONITOR CORONA EN EVENEMENTEN - De tweede editie van de EventBranche.nl Crisis Monitor is donderdag 30 april weer verstuurd naar de 1000 respondenten van de eerste monitor en de vele tienduizenden eventbedrijven en opdrachtgevers binnen de EventBranche.nl-community. Een aantal dezelfde vragen, een aantal nieuwe. Zo lieten opdrachtgevers weten vol in te zetten op online en ook echt al bezig te zijn met 1,5 meter concepten.

Wederom vulden bijna 500 eventprofessionals en opdrachtgevers binnen 24 uur de EventBranche.nl Crisis Monitor in. Dat zorgt dus meteen voor een betrouwbare tussenuitkomst, in de wetenschap dat de enquete nu via onze open kanalen verspreid wordt naar de grote achterban en ook door jou als eventprofessional of opdrachtgever in te vullen is. Halverwege mei verspreiden we de volledige Crisis Monitor.

De tweede editie van de Crisis Monitor geeft een bijzonder beeld: grote meerderheid van opdrachtgevers richt zich op online evenementen én is ook al in de verkennende fase voor 1,5 meter concepten en ondertussen blijft een golf aan faillissementen als een zwaard van Damocles boven onze branche hangen: inclusief de al gevallen faillissementen blijft 2/3 van de branche aangeven binnen 6 maanden de stekker eruit te trekken (daarover binnenkort meer). De Crisis Monitor bestaat uit twee enquetes, eentje voor de branche zelf en eentje voor de opdrachtgevers. Hierbij een eerste inkijkje van de antwoorden op twee vragen aan opdrachtgeverskant: 

85% bezig met online events

Anderhalve meter concepten een optie?

De afkondiging dat vergunningsplichtige evenementen sowieso tot 1 september geen doorgang kunnen vinden, betekent niet dat de besloten zakelijke evenementen tot die tijd eruit liggen. Nieuws daarover volgt 20 mei. Maar ondertussen blijft er gesproken worden over de anderhalve meter maatschappij, zien opdrachtgevers daar wat in? Ja, lijkt zo op het eerste gezicht: 3 op de 10 gaat meteen bezig met 1,5 meter concepten als het mag en ruim de helft verkent de mogelijkheden:

Vul jij de EventBranche.nl Crisis Monitor ook in?

De eerste editie van de EventBranche Crisis Monitor werd op EventBranche.nl inmiddels bijna 8000 keer gedownload, bereikte diverse media en trok de aandacht van Tweede Kamer-leden en vanzelfsprekend zijn de uitkomsten ook gedeeld met de leden van het Eventplatform waar de brancheorganisaties zich verenigd hebben.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Spoorwegmuseum

  Het Spoorwegmuseum neemt u graag mee op reis!
 2. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...
 3. TivoliVredenburg

  Laat u verrassen door de intimiteit en de bijzondere “look and feel” van de 5 verschillende zalen
 4. De Kuip Meetings & Events

  Je komt samen in De Kuip!
 5. Rotterdam AHOY

  Rotterdam Ahoy is een unieke accommodatie in Nederland vanwege haar multifunctionaliteit.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners