COVID%2D19+heeft+iets+blootgelegd%3A+onze+branche+is+het+fundament+van+het+leven
Nieuws

COVID-19 heeft iets blootgelegd: onze branche is het fundament van het leven

Geleerden, schrijvers, romantici, wetenschappers, in de afgelopen eeuwen gingen ze allemaal op zoek naar de essentie van het leven. Liefde, het geloof, jezelf leren kennen, dat waren de antwoorden waar velen genoegen mee namen. Maar COVID-19 heeft iets heel anders blootgelegd: het fundament van ons leven, van de mens, is ons vak! Onze branche! Live contact, ontmoeten, we kunnen niet zonder.

Enkele weken geleden postte ik een video op LinkedIn over dat onze branche de sector is die professional is in het regisseren en conceptmatig tot in perfectie neerzetten van ontmoetingen, van live contact (zie voor video, onderaan column). Of het nou gaat om collega’s onderling, de ontmoeting met een merk, product of service of het binden van relaties. Wij kunnen dat met impact en geregisseerd tot op de centimeter. We zijn zelfs zo goed dat het ons vak is om dat wat live buiten de regie omgaat, door ons meteen wordt aangepakt en vloeiend opgaat in het evenement. Wij van WC-eend was één van de reacties. Tja, misschien wel, maar wie kent WC-eend nou niet? En daar zit dan ook ons probleem: de brancheverenigingen hebben elkaar éindelijk gevonden. Hulde, maar het kan ook niet anders als het water zo hoog staat. Er blijft toch een probleem keihard overeind staan: we staan nog lang niet genoeg op de kaart. We moeten harder schreeuwen.

Waar de culturele lobby er zelfs voor zorgt dat bepaalde culturele locaties wel meerdere groepen van 30 mogen huisvesten, moeten ‘wij’ het doen met 30 per gebouw. En ondertussen? Ondertussen bloeden we dood. Ja, ok, we zijn creatief en ondernemend, dus we pakken nog wat met online evenementen en hopen met een heus protocol dat we snel van die 1,5 meter af zijn of in ieder geval van 30 naar 100 naar veel meer mogen gaan. Maar ondertussen vallen toeleveranciers en locaties om. Servé, Fort Voordorp, Mise en Place Nederland, De Borrelfabriek, het faillissement van Maison van den Boer is aangevraagd…dus schreeuw!!! Zo hard als we kunnen, schreeuw!!

En ben je niet zo van het schreeuwen laat het dan zien. Laat zien hoe die evenementen met 30 pax gaan, laat zien hoe het straks met 100 personen gaat. Dus deel, deel, deel, dat is dan maar jouw manier van schreeuwen, maar we moeten nu onze eigen bewegingsruimte opeisen. Dit is geen nichemarkt, dit is de sector waar alle andere sectoren ook mee te maken hebben: live kennis opdoen, inspiratie meenemen, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe producten, diensten ervaren, live ontmoeten, live contact. Het fundament van het leven, van bedrijven en organisatie, dat verdient een keihard geluid!


 

De video van een maand geleden:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.