Corona+noodpakket%3A+uitbreiding+voor+ontslagen+flexwerkers+op+komst
Nieuws

Corona noodpakket: uitbreiding voor ontslagen flexwerkers op komst

CORONA NOODPAKKET - Tijdens de paasdagen is er een meerderheid ontstaan voor het verzoek om het pakket noodmaatregelen van de overheid uit te breiden met een vangnet voor ontslagen flexwerkers, die vanaf 1 maart hun baan zijn kwijtgeraakt als gevolg van de Corona-maatregelen.

Volgens diverse media moet de speciale regeling binnen enkele dagen actief zijn en zal honderden miljoenen euro’s gaan kosten. Er wordt gesproken over een 'tijdelijke, uitvoerbare regeling'. Die regeling moet het vangent worden voor ontslagen flexwerkers, die ook in grote getalen in onze eventbranche actief zijn, die nu buiten alle regelingen vallen.

Het gaat hier veelal om uitzend- en oproepkrachten en andere flexibele werkenerms die geen ww-rechten hebben opgebouwd. In principe kunnen zij gebruik maken van de bijstand, maar lopen tegen strenge eisen aan. Een voorbeeld waar dergelijke flexwerkers tegenaan lopen, is het feit dat als een partner wel een baan heeft met voldoende inkomen, dat de flexwerker dan niets krijgt. Vergeleken met ZZP-ers en andere zelfstandig ondernemers, die nu zonder partner- of inkomenstoetsing gebruik kunnen maken van de Tozo-regeling

In de praktijk bleek de afgelopen weken dat ondanks de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW), waarbij gepoogd wordt zo veel mogelijk mensen in dienst te houden, dat met name flexwerkers als eerste hun baan verloren. Hopelijk komt er in de komende dagen een nieuw pakket voor deze 'vergeten' groep.

Overzicht van alle noodregelingen voor eventprofessionals

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.